26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bakan Çavuşoğlu: Netanyahu dikkatleri yolsuzluk ve rüşvet davalarından uzaklaştırmak istiyor

Netanyahu'nun küstah sözleri, ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Dikkatleri, yolsuzluk ve rüşvet davalarının başına açtığı yasal sorunlardan uzaklaştırmak için çaresizce debeleniyor.' dedi.

TM Dijital Haber Merkezi13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bakan Çavuşoğlu: Netanyahu dikkatleri yolsuzluk ve rüşvet davalarından uzaklaştırmak istiyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, resmi sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye’ye karşı açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu’ya tepki göstererek, “Dikkatleri, yolsuzluk ve rüşvet davalarının başına açtığı yasal sorunlardan uzaklaştırmak için çaresizce debeleniyor. Filistinlileri bir kenara bırakın, İsrail vatandaşlarına karşı da nefret ve ayrımcılık ateşini körüklüyor. İçler acısı ve utanç verici.” sözlerini kullandı.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan İsrail Başbakanı Netanyahu’ya atıfla, “Dikkatleri, yolsuzluk ve rüşvet davalarının başına açtığı yasal sorunlardan uzaklaştırmak için çaresizce debeleniyor.” sözlerini kullandı.
 
Söz konusu açıklamayı resmi Twitter hesabından yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Netanyahu, aynı zamanda, Filistinlileri bir kenara bırakın, İsrail vatandaşlarına karşı da nefret ve ayrımcılık ateşini körüklüyor. İçler acısı ve utanç verici.” ifadelerini kullandı.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EY NETANYAHU! KENDİNE GEL! SEN ZALİMSİN!
 
Sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dil uzatan Netanyahu’ya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Netanyahu, sen kendine gel kendine. Sen 7 yaşındaki yavruları katleden bir zalimsin. İsrail’in başındaki o soyguncu, neden yargılanıyor? Soygundan.” sözlerini kullanmıştı.