20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ali Dağı 360 Projesi'ne ilk kazma

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'nun seçim kampanyasında Ali Dağı'nın eteklerini çevreleyen 14 kilometrelik yürüyüş, bisiklet, binicilik ve fayton faaliyetlerini kapsayan 'Ali Dağı 360 Projesi'nde çalışmalar başladı.

31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ali Dağı 360 Projesi'ne ilk kazma
Dağın doğu yamacında başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Palancıoğlu, projenin 4 aşamadan oluştuğunu ve şuanda 3,5 kilometrelik ilk aşamasında çalışıldığını söyledi. Başkan Palancıoğlu, Ekim ayı sonuna kadar parkur açma çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Projelerimizin birçoğunun mimari aşamalarını tamamlamış durumdayız. Bunlardan biri de Ali Dağı 360 Projesi dediğimiz, bizi de oldukça heyecanlandıran, yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki yürüyüş, bisiklet, binicilik ve fayton gibi farklı alanlarda kullanılabilecek pistimiz. 4 aşamadan oluşan ve her aşaması 3,5 km olan projemizin ilk aşamasının çalışmalarına başlandı. Hedefimiz bütün parkuru Ekim ayı sonuna kadar açıp, bir süre zeminin sertleşmesini bekleyerek gelecek yaza hizmete sunmak. Pistte beton kullanılmayacak ve tamamen Ali Dağı'nın doğal taşından yapılacak, dokusuna uygun ahşap malzeme kullanılacak. Daha şimdiden birçok mimar ve mühendis gruplarından projeyle ilgili olumlu tepkiler almaya başladık." 
 
Projenin Kayseri'ye sağlayacağı katkı hakkında açıklamalarda da bulunan Başkan Palancıoğlu şunları söyledi: "Birincisi Ali Dağı'nı çok daha etkin halde kullanacağız. Mevcutta zirveye doğru çıkan pistimiz zorlu bir parkur ve menüsküsle ilgili sorunlara neden olabiliyor. Yapımına başladığımız bu parkursa hafif meyillerden oluşacak ve 360 derece manzaraya sahip olacak. İkincisi ise güvenlik açısından büyük katkı sağlayacak. Işıklandırma ve kamera sistemleriyle artık dağın kontrolü sağlanacak, yani dağı başıboşluktan kurtaracağız. Aynı zamanda da itfaiye çalışmalarına destek verilecek. Diğer yandan da Erciyes Dağı'na gelen turistlerin de kayak sporunun yanında bisiklet, binicilik ve yürüyüş gibi sporları yapmaları da sağlanarak turizme destek verecek."