25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

En büyük millet kıraathanesi Başakşehir'de açıldı

Üç bin metrekarelik kıraathanede 75 bin kitaplı okuma salonu, kafe, restoran, dijital kütüphane, mescit ve 50 kişilik seminer salonu ile sergi salonu bulunuyor.

15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
En büyük millet kıraathanesi Başakşehir'de açıldı

Emlak Konut (GYO) tarafından yaklaşık bir yıldır çalışmaları süren ve Başakşehir Millet Bahçesi içerisinde yer alan Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin açılışı yapıldı. Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, Başakşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Başakşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Kartoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

OKUMAK İÇİN İDEAL

İstanbul’un en büyüğü olan ve üç bin metrekarelik alana kurulan kıraathane içerisinde 75 bin kitabın yer aldığı okuma salonunun yanı sıra kafe, restoran, dijital kütüphane, mescit, 50 kişilik seminer salonu ve sergi salonu bulunuyor. Engelli vatandaşların da unutulmadığı en kapsamlı kıraathane yedi gün 24 saat esasına göre hizmet verecek.

Burası güvenli bir adres olacak

Kıraathaneyi çok beğendiğini ifade eden Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, “Çok güzel bir mekan muhtemelen okul ve ev dışı zamanınızı geçirebileceğiniz ve arkadaşlarınızla bir araya gelip derslerinizi çalışabileceğiniz bir ortam. Ailelerinizin de içinin rahat olabileceği bir ortam. Burası güvenli bir adres olacak. Aynı zamanda sıfır atık projesine dahil olmuş temiz bir mekan” dedi. 

YASİN KARTOĞLU: Bu mekan örnek bir proje oldu

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Yaşam alanlarımızı genişletirken işin içerisine ruh katılması Cumhurbaşkanımızın özellikle vurgu yaptığı şey. Bu mekan Örnek proje oldu. Bu yaşlarda biraz emek saf edip kendinizi geliştirin, yoksa insanlar sizi keşfetmez. Biz mekanlar sunalım. Çocuklarımız bu mekanlarda kendilerini geliştirsin, tercih edilen insanlar olsun” dedi. 

MUSTAFA VARANK: Bilim merkezleri açıyoruz

Her tarafta bilim merkezleri açtıklarını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Liseler arası yarışmalar yapıyoruz. Objektif değerlendirme kriterleri oluşsun diye uğraşıyoruz. Bizim bütün derdimiz gençlerimizi o potansiyeli görüp ona göre hareket etmeleridir” ifadelerini kullandı. Varank, gençlerin, kütüphanelerin etrafında ilimle ve bilimle meşgul olmalarını arzu ettiklerini söyledi.