24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'Repertuvar sıkıntısı yok zihniyet sıkıntısı var!'

Oyunbozan Atölye Sanat Yönetmeni Yaşar Elmas, “Sarıkamış Beyaz Hüzün” oyunuyla Sarıkamış’ı ikinci kez tiyatro sahnesine taşıdı.

12 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Repertuvar sıkıntısı yok zihniyet sıkıntısı var!'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla perde açan oyun, önceki akşam Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Elmas, oyun öncesi yaptığı konuşmada yerli hikayelerin Türk tiyatrosunda yeterince yer almadığını belirterek, “Bu ülkenin insanlarının hikayeleri için yola çıktık” dedi. Elmas, yakın dönem Türk tarihinin en acı sayfalarından biri olan Sarıkamış faciasıyla ilgili olarak da “Adını bile telaffuz ettiğimizde içimizin sızladığı bir hikaye Sarıkamış. Yemen, Hicaz, Çorum, Kayseri, Afyon, Uşak ve Diyarbakır’dan insanların eksi 45 derecede yaşam mücadelesi” dedi. 

İKİNCİ SINIF BATILI ESERLER

Daha önce Mustafa Kutlu ve Rasim Özdenören gibi hikayecilerin eserlerini de sahneye uyarladıklarını hatırlatan Elmas, tiyatroda yerli repertuvar sıkıntısı olduğuna inanmadığını belirterek, “Ben böyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Olsa olsa zihniyet sıkıntısı olabilir. Hala ikinci ve üçüncü sınıf Avrupalı yazarların eserleri bu ülkede oynanıyorsa bence bir zihniyet sıkıntısı var” dedi.