23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Hürriyet itiraf etti: '400 vekil' haberini hatalı verdik

Hürriyet gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '400 vekil' tartışmasıyla ilgili sözlerinin internet sitesinde '400 vekil çıksaydı Dağlıca olmazdı' şeklinde verilmesinin hata olduğunu kabul etti. Hürriyet hatasını kabul etti ancak ülkeyi geren kişi hakkında işlem yapılıp yapılmadığını açıklamaması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

9 Eylül 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Hürriyet itiraf etti: '400 vekil' haberini hatalı verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazar akşamı A Haber'deki canlı yayındaki sözlerini internet sitesinden çarpıtarak veren Hürriyet gazetesi hatasını kabul etti. Erdoğan'ın sözlerini "400 vekil olmasaydı, Dağlıca yaşanmazdı" başlığı ile veren Hürriyet, internet sitesinden yaptığı açıklamada geri adım atarak "üzüntülüyüz" dedi. 
 
Hürriyet.com.tr'de yer alan açıklamaya göre, gazete, tartışmayı Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'ye inceletti. Bildirici'nin tespitlerine yer verilen açıklamada özetle şunlara yer verildi: 
 
Erdoğan'ın '400 vekil' sözü
Bildirici, bu incelemesinde - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 400 milletvekiliyle ilgili sözlerini genel anlamda 7 Haziran sonrasındaki bütün istikrarsızlık ve terör olayları için kullandığına dikkat çekmekle birlikte - yine de hurriyet.com.tr’de Pazar akşamı verilen ilk haberin problemli olduğu kanaatine ulaşıyor. Bildirici, burada kasıtlı bir hata olduğunu düşünmüyor; ancak yine de “internet gazeteciliğinin hızlı hareket etme zorunluluğunun böyle bir yanlışa gerekçe oluşturmaması gerektiğini” vurguluyor.
 
Kasıt yok, üzgünüz
Kuşkusuz kasıt taşımasa da böyle bir hatanın yapılmış olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Pazar akşamı bu haber bahane edilerek gazetemizin İstanbul’daki merkezine taşlı sopalı bir saldırı düzenlenmesi ve bu olayda başrolde iktidar partisinden bir milletvekilinin yer alması meselenin bir diğer düşündürücü boyutudur. Hiçbir medeni demokratik ülkede şiddet içeren protesto gösterilerine yer yoktur.
 
Hürriyet'in çarpıtmayı kabul etmesi sonrası, ülkeyi geren fitne ateşini yakan kişi hakkında işlem yapılıp yapılmadığını açıklamaması akıllarda soru işaretleri bıraktı.