23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

DEGD Başkanı Meral'den Memur Sen'e teşekkür belgesi

Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral ve Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yeşilyurt, Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman'ı makamında ziyaret etti. Memur Sen tarafından engelli vatandaşlara verilen maddi ve manevi destekleri takdir eden Meral, Başkan Duman'a teşekkür belgesi sundu.

2 Ocak 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
DEGD Başkanı Meral'den Memur Sen'e teşekkür belgesi
Ziyaret esnasında konuşan Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, engelli vatandaşların kamuda istihdam edilmesinin büyük önem taşıdığını ve engellilerin iş konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Memur Sen'in talepleri doğrultusunda kamuda engelli vatandaşlara daha fazla istihdam olanağı sağlandığına dikkat çeken Meral, Erzurum'da bulunan 53 bin engelli vatandaşın kamuda daha fazla haktan yararlanması gerektiğini ifade etti. Engellilerin kamuda istihdamı için KPSS'de yapılan değişikliklere değinen Meral,"Son olarak kabul edilen Torba Yasa'da kamuda çalışan engelli vatandaşlara bir kereye mahsus istedikleri yere tayin hakkı getirildi. Ancak bu konuda Erzurum'da ki Halk Sağlığı Merkezleri bu yasayı yerine getirmiyor. Bu konuda engelli vatandaşlarımızın ciddi sıkıntıları var. Gerekli adımların bir an önce atılmasını istiyoruz. Bunun dışında KPSS ile memur alım sayısında büyük bir değişiklik getirildi. 2014 yılında 2 bin 100 kişilik alım varken, bu sayı Memur Sen Genel Başkanı'nın girişimleri ile 7 bin 800'e çıkarıldı. Bunu da takip ediyoruz. Bu nedenle biz engelli vatandaşlara verdiğiniz tüm desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman da, Memur Sen olarak engelli vatandaşların haklarını koruduklarını ve bu konuda gerekli adımların hızlı bir şekilde atıldığını kaydetti. Engelli olmanın insanın kendi arzusunda gerçekleşmediğini ve yaşanılan her durumun takdir-i ilahi olduğuna dikkat çeken Duman, "Biz Memur Sen olarak her zaman şunu düşündük. Engellilere acımak, duygusal yaklaşmaktan ziyade onların şartlarını iyileştirme adına neler yapabiliriz. Bunun çabası içinde olduk. Engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını nasıl daha iyi seviyelere çıkarabiliriz diye planlar ve programlar yapıyoruz. Erzurum'da yapılan erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik hizmetlerini yeterli görmüyoruz. Bunun dışında engellilerimizin kamuda istihdam edilmesi adına daha fazla girişimlerimiz olacak. Bu paydada ortak değerlerimiz var. Dünya Engelliler Gelişim Derneği'ne sadece engelli bireyler değil, toplumun tamamına gösterdiği yakın ilgiden, hassasiyetten ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından DEGD Genel Başkanı İslam Meral ve Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yeşilyurt, Başkan Duman'a teşekkür belgesini takdim etti.