20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ne zaman

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatı münhal kadrolarına Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzman yarduncusu pozisyonu için 30 ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı ünvanında 25 kişi alacak.

30 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ne zaman

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatı münhal kadrolarına Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzman yarduncusu pozisyonu için 30 ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı ünvanında 25 kişi alacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartları taşımak, En az Lisans düzeyinde dört yıllık fakültelerden mezun olmuş olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan  Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 ve KPSSP4 puan türünden en az 60 puan almış olmak, SInavı nyapılacağı tarihi tibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce yapılmış olan ilgili alanlar için sınavlara katılıp iki defa başarısız olmamış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak nitelikleri aranacaktır.

 

 

G.İ.H UZMAN YARDIMCISI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak,

3. En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

4. Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

5. 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

6. Daha önce yapılmış Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak.

 

Başvuru yapılacak tarih detayı;

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 01/10/2018 (08:00) - 16/10/2018 (16:30) tarihlerinde (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir.

Yurtdışında bulunanlardan veya askerlik görevini yürütenlerden sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.

2. İl müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır.

3. Başkanlığımız (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurmayan veya il müftülüklerinde başvuru onay işlemini yaptırmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.

4. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

5. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

6. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.