19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çinli otomobil üreticisi Chery, Avrupa’da ilk tesisini açtı

Çinli otomobil markası Chery, ülkemizde açmasını beklediğimiz ilk tesisini ne yazık ki Avrupa’da açtı. Frankfurt’a açılan geliştirme ve tasarım merkezinde ilk personeller işe alındı.

star.com.tr / Çağatay Uğur25 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çinli otomobil üreticisi Chery, Avrupa’da ilk tesisini açtı
Çin’de satışlarına devam eden ve bir dönem ülkemizde de adından çokça söz ettiren Chery markası, Avrupa pazarına giriş yapmak için çalışmalara devam ediyor. Geçen yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Avrupa’da satışlarını arttırmak istediklerini belirten Chery Grubu, yeni markaları ile Avrupa’da adından söz ettirmeyi başaracak. Exeed markası ile üretime devam edecek olan marka, kalite, tasarım ve teknoloji anlamında Avrupa’lı markalar ile rekabet etmeye çalışacak. 
 
TX SUV’u markanın Avrupa’da satışa sunulan ilk modeli olması beklenirken, geçen yıl Frankfurt Fuarı’nda göreceğimiz farklı tasarıma benzer bir yapıda olarak ortaya çıkacak gibi görünüyor. Hibrit, plug-in hibrit ve tamamen elektrikli olarak piyasaya sürülmesi beklenen otomobilin, elektrikli versiyonda 0-100 km/s hızlanmasını 6 sn’de tamamlaması bekleniyor. 
 
Avrupa’da açılan tesiste geliştirme faaliyetlerini yapmak isteyen Chery, Çin’den bir ekip getirmek yerine, Avrupa’da bu pazarla bilgisi olan yeni mühendisleri ve tasarımcıları işe almak istiyor. Merkezin asıl amacı ise satış, pazarlama ve ar-ge olacak. Exeed alt markası, dizel motoru asla kullanmayacak. Üretimdeki otomobilin amacı ise bu segmentin en lüks markaları olan Mercedes-Benz, Jaguar, Audi, BMW ve Tesla’nın en dişli rakibi olmak.