24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

DS, yenilenen ürün yelpazesine çok farklı bir otomobil katıyor DS3 Crossback

DS’in yeni modelleri giderek artıyor. Crossover pazarında da adından söz ettirmeye çalışan marka bu sefer DS 3 Crossback ile Paris Motor Fuarı’nda yer alacak.

star.com.tr / Çağatay Uğur13 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
DS, yenilenen ürün yelpazesine çok farklı bir otomobil katıyor DS3 Crossback
Daha önce patent başvuruları sızdırılan DS 3 Crossback’in gelecek ay Paris Motor Show öncesinde görüntüleri basına sızdırıldı. Çok farklı bir tasarıma ve kaslı gövdeye sahip olacak olan otomobil, geleneksel motorlar dışında, hibrit seçeneğine de sahip olacak. DS 3 Crossback, abisi olan DS 7’den ilham alırken, onun detaylarını da kendi üzerinde barındırıyor. Birkaç farklı detayın aracın fiyatını arttırmaması için kaldırıldığını düşündüğümüz otomobilde DS 7 Crossback’te bulunan kristal farlara yer verilmemiş. 

Dünyanın en hızlı büyüyen Crossover segmentinde çok farklı bir otomobil ile yer alacak olan DS, boyutları ile DS7’de herkesi şaşırmıştı. Sınıfının boyutlarındaki dış yapısına rağmen üst sınıfa yakın sunduğu iç mekan genişliği DS 7’nin en dikkat çeken özelliğiydi. DS 3 modeli de benzer bir yapıya sahip olacağını düşündüğümüz otomobillerden. DS’in Paris’te tanıtacağı otomobil, 1.2 Puretech ve 1.6 THP motor seçeneklerine de sahip olacak. Pek beklenmese de aracın PSA Grubu’nun yeni motoru olan 1.5 BlueHDi ile sunulması da bekleniyor. 2025 yılından sonra tamamen elektrikli seçeneğe sahip olacak olan otomobilin, hibrit seçeneğinin ise gelecek yıllarda sunulması bekleniyor.