23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

En güçlü Skoda Kodiaq, Paris Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkacak

Skoda’nın SUV dünyasına ilk girişi olan Kodiaq’ın en hızlı modeli çok yakında bizlerle olacak. Nürburgring’in rekorunu kırmak için uğraşan otomobilin ilk videoları da yayınlandı.

star.com.tr / Çağatay Uğur25 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
En güçlü Skoda Kodiaq, Paris Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkacak

Skoda’nın merakla beklenen ve piyasaya çıktığından bu yana çok sevilen modeli Kodiaq, çok farklı ve rekortmen bir model ile geliyor. En hızlı 7 koltuklu SUV olan yeni Skoda Kodiaq RS, güçlü olmasa da sürüş dinamikleri sayesinde rekor kırmayı başardı. Yeşil Cehennem olarak bilinen Nürburgring’de 9:29.84’lük bir tur atan otomobil, yedi kişilik SUV rekorunu kırmış oldu. MQB platformundan vazgeçmeyen Kodiaq, markanın en güçlü 2.0 litrelik dizel motorunu kullanıyor. Daha önce bizimde testini yapmış olduğumuz Passat 4Motion seçeneğinde yer alan, 240 beygir üreten motora sahip olan model, 500 Nm tork üretiyor.

Tasarımda büyük değişikliğe sahip olmayan model, tampon ekleri, daha aerodinamik olan dış aynalar, siyah detaylar ile farklı görüntüye sahip olacak. 20 inçlik jantlar ile yola daha iyi tutunmayı hedefleyen aracın, kırmızı fren kaliperleri ile değişen fren sistemini ortaya koyuyor. Daha iyi bir ses oluşturması için egzozu da elden geçen otomobilin, DCC süspansiyon sistemi sportif dinamikleri sağlayacak. İç mekanda bolca alcantara ve alüminyum kullanan otomobilin tüm güvenlik donanımları standart olarak sunuluyor. Dijital gösterge paneline sahip olacak otomobilin, farklı detayları bulunuyor. Avrupa’da 47 bin Euro’dan başlayan fiyatla satılması beklenen otomobilin, ülkemizde çok az örneğini görebileceğiz.