19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Seat Tarraco, sonunda ortaya çıktı

Seat’ın SUV segmentindeki gelişmeleri hızla devam ediyor. Merakla beklenen modeli olan Terraco, 7 kişilik oturma düzeni ile sonunda gün yüzüne çıktı.

star.com.tr / Çağatay Uğur19 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Seat Tarraco, sonunda ortaya çıktı
Tarragone şehrinin modern isminden esinlenerek ortaya çıkan Seat Tarraco, markanın amiral gemisi görevini üstlenecek. Ateca ve Arona sonrasında markanın en büyük SUV’u olan model, 2019’un başında satışa çıkacak. Beş ve yedi koltuklu seçeneğe sahip olan otomobilde Seat’ın meşhur yol tutuşunu görmek mümkün olacak. Seat’ın patronu Luca de Meo, “Tarraco ile sunduğumuz tüm araçlar ile her kesime hitap edebiliyoruz. Bu sayede her müşterimize uyacak SUV ailesine de sahibiz.” Dedi. Seat, Tarraco ile yeni müşteriler kazanacağına emin gibi görünüyor. 

Tarraco’nun teknik detaylarına bakarsak, Volkswagen Grubu’nun VW Tiguan Allspace ve Skoda Kodiaq modelinde kullanılan uzun dingil mesafesine sahip olan MQB-A platformu üzerinde şekilleniyor. Otomobilin şasisinin geliştirilirken VW’den alınan alt yapıya Seat genlerini aktardıklarını söyleyen yetkililer, araçta dinamik şasi kontrol sisteminin kullanıldığını da eklediler. 
 
Ateca ile aynı felsefeyi kullandıklarını açıklayan yetkililer, kendini kanıtlamış VW platformu ile Tarraco’yu daha sağlam yapmayı başardıklarını da dile getirdiler. Dört farklı motora sahip olacak olan otomobil, iki benzinli ve iki dizel seçeneğe sahip olacak. Dört tekerlekten çekişe sahip olacak 1.5 TSI motor ise ülkemizde en çok satacağını düşündüğümüz motor seçeneği. 187 beygirlik 2.0 litre benzinli ve dizel 2.0 litrelik motorların ise ülkemizde pek tercih edileceğini düşünmüyoruz. 

Seat iki yıl içerisinde Tarraco’nun hibrit seçeneğinin de piyasaya sürüleceğini doğruladı. 210 beygir güce sahip olacak bu seçenek çok düşük yakıt tüketimi değerlerine sahip olacak. 
Süspansiyon sertliğini değiştiren dinamik şasi kontrolü, aracın hem sportif hem de konforlu sürüşlere cevap vereceği söyleniyor. 
 
Şerit yardımı, trafik sıkışıklığı yardımı, yol işareti tanıma, kör nokta tespiti gibi özelliklere sahip olacak olan otomobilde takla algılama ve çarpışma öncesi yardımı gibi farklı güvenlik donanımları da bulunuyor. 
Terraco’nun tasarımlarında gelecek için bir ipucu diyen Seat tasarımcıları, yeniden tasarlanan LED farlar ve yeni LED stop lambaları ile bize merhaba dedi. Seat’ın tüm modellerinde gördüğümüz sert karakteri koruyan otomobil, Ateca’da olduğu gibi benzer donanım seçeneklerine sahip olacak. Xcellence ve Style donanımda standart olarak sunulacak LED farlar bu segmentin standartlarını da yukarı çekecek. 

İç tasarımı tüm Seat modellerinden farklı olan otomobilde, 8 inçlik multimedya ekranı yer alıyor. Tablet şeklinde yerleştirilen bu ekranın dışında araçta 10.25 inçlik sanal gösterge paneli bulunuyor. İç mekan aydınlatmasında da LED teknolojisine sahip olan otomobilin daha lüks bir görüntüye sahip olduğunu söyleyebiliriz. 
 
4735 mm uzunluğa sahip olan otomobilde beş ve yedi koltuk seçeneği sunulacak. Arka koltukların katlanması ile 2000 litreye kadar büyüyebilen bagaj hacmi, 5 kişilik versiyonda 760 litrelik alan sunuyor. 2800 mm’lik aks mesafesine sahip olan otomobil, VW’nin Wolfsburg fabrikasında inşa edilecek.