19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yeni Peugeot 208 yollarda yakalandı

B Segmentinde yenilikler devam ediyor. Peugeot’ta bu yeniliğe 208 modeliyle devam ediyor. Gelecek yılda hazır olması beklenen model, Peugeot’un 508’le başlayan yeni yüzünü taşıyacak gibi duruyor.

star.com.tr / Çağatay Uğur6 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yeni Peugeot 208 yollarda yakalandı
Peugeot’un yenilenme planları arasında yer alan ve geliştirme aşamasının biraz uzaması ile gelecek yıla ertelenmesi beklenen otomobilin, DS Markasının da ön plana çıkartılma çabası ile biraz geciktiği düşünülüyor. Yeni casus fotoğraflar ise bunu biraz doğrular gibi duruyor. 208 hala üstü örtülü halde yollarda geziyor ve büyük ihtimalle markanın yeni yüzüne çok iyi entegre edilmeye çalışılıyor. 508 modelinde gördüğümüz farklı far tasarımı ile karşımıza çıkmasını beklediğimiz modelde, boyutların da artacağını düşünmemek olmaz. B segmentinde olan bu büyümeden nasibini alacak olan 208, DS 3 Crossback modelinin geliştirildiği yeni CMP programında üretilen ikinci model olacak. Bu platformun benzinli ve elektrikli versiyonlara uygun olması ise bu aracın elektrikli ve ya hibrit versiyonunun da olabileceğini akıllara getiriyor. 

Elektrikli versiyonunun biraz daha geç yollara çıkmasını beklediğimiz modelin ortalama 300 km’den fazla menzile sahip olacağı düşünülüyor. Yeni modelde Peugeot’un yeni i-Cocpit dizaynını görmeyi beklediğimiz otomobilin, rakiplerinden biraz daha teknolojik olması da beklenenler arasında. Herkesin sevdiği GTI modelinin ise elektrik motorunun desteği ile çok daha güçlü ve çok daha hızlı bir otomobil olacağı da söylentiler arasında.