24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Alkol alan otomobilini bile çalıştıramayacak

Güvenlik sistemleriyle ünlü Volvo’nun araç içi takip sistemleri 2020 yılından sonra tüm otomobillerinde standart olarak yer alacak. Araçta bulunan sensörler, sürücünün sarhoş veya uyuşturucu etkisinde olup olmadığını anlayarak aracın çalışmasını engelleyecek.

TM Dijital Haber Merkezi21 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Alkol alan otomobilini bile çalıştıramayacak

Alkollü halde yollara çıkanlar, dikkatsiz sürücüler, bakımsız araçlar ve daha bir çoğu yollardaki kazaların artmasına neden oluyor. Bu olayların en az seviyede olmasını isteyen Volvo ise yollarda sıfır ölüm ve ağır yaralanma mottosunu hızla ilerletiyor. Bu kapsamda 2021 yılından itibaren tüm otomobillerinde 180 km/s hız sınırı koyacak olan Volvo, şimdi ise sürücü izleme sistemini tüm araçlarına adapte ediyor.

SÜRÜCÜ ALKOLLÜ İKEN ARAÇ ÇALIŞMAYACAK

Araçların içerisindeki sensörler vasıtasıyla sürücünün alkollü, uykusuz ya da dikkatsiz olduğunu algılayacak olan otomobil, gerekli durumda sürüşü ele alacak ve aracı güvenli şekilde park edecek. Eğer sürücü de alkol bulunuyor ise araç çalışmayacak ve bu sayede kazaların önüne geçilmiş olacak. Bu sistem Volvo’nun On Call adındaki sistemi ile birlikte çalışacak ve hastalık, zehirlenme gibi durumlarda gerekli tıbbı müdahalenin de en kısa sürede yapılmasını sağlayacak.