25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Toyota ilk elektrikli uzay otomobilin üretimini hızlandırdı

Japon otomobil üreticisi Toyota, Japonya Uzay Araştırma Ajansı(JAXA) iş birliği ile uzay araştırmalarında kullanılacak ilk elektrikli uzay otomobilin üretimini hızlandırdı.

TM Dijital Haber Merkezi15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Toyota ilk elektrikli uzay otomobilin üretimini hızlandırdı
Uzay insanlığın hala merak ettiği ve çözümleyemediği derin bir boşluk. Bu bitmek bilmeyen araştırmaya otomobil markaları da yavaş yavaş katılıyorlar. Japon otomobil üreticisi Toyota’da bu markalar arasında yer alıyor. Uzayda kullanılmak için tasarlanan hidrojen yakıt hücreli elektrikli otomobil olacak olan yeni otomobil, JAXA iş birliği ile aya gönderilecek. 2029 yılında ayda görev alması planlanan aracın, 10 bin kilometreden daha fazla yol kat etmesi planlıyor.
 
Aya gidecek olan astronotlara daha fazla özgürlük kazandırmak için tasarlanan otomobilin faaliyetlerini Mars’a kaydırma ihtimali de bulunuyor. Bu sayede insan faaliyetlerinin genişletilmesi, yeni yaşamların aranması çalışmalarında bu otomobil JAXA için önem arz edecek.
 
Toyota’nın başkanı olan Akio Toyoda bu yeni uzay otomobili için “Otomobiller insanlara her yerde özgürlük sağlamak için aktif rol oynuyorlar. Bu projeyle birlikte Toyota’nın sürüş performansını ve dayanıklılığını sergileyeceğiz. Uzay için yakıt hücreli teknolojilerimizi daha da geliştireceğiz” dedi.
 
6 metre uzunluğua ve 5.2 metre genişliğe sahip olacak olan yeni keşif aracı 13 metreküplük bir yaşam alanına sahip. 2 kişilik kapasiteye sahip olan bu uzay aracı acil durumlarda 4 kişiye yaşam sağlayacak kapasiteye de sahip.