19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

VW Grubu yeni emisyon testleri için revizyona hazırlanıyor

VW Grubu’nun başı emisyon zorluklarından kurtulmuyor. Şimdi ise sırada yeni emisyon testleri var.

star.com.tr / Çağatay Uğur29 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
VW Grubu yeni emisyon testleri için revizyona hazırlanıyor
Otomobil firmalarının başı yeni emisyon testleri ile belada. Bu belada en büyük yükü ise VW Grubu göğüslüyor. Elinde bir çok marka bulunan VW Grubu, bir çok otomobilinde revizyon yapmak zorunda kalıyor. Bu çalışmanın ise 1 milyar Euro’dan daha fazla maliyete sahip olması bekleniyor. Yeni WLTP standartlarının, NEDC standartlarının yerine geçmesi ile tüm markalar hummalı bir çalışma içerisine girdi. NEDC standartlarında labaratuvar ortamlarında yapılan yakıt ve emisyon testleri yerini gündelik hayatta yapılan testlere ya ni WLTP standartlarına bıraktı. Bu standartlar ise bir çok markada modellere güncelleme yapılamasına neden oldu. VW Grubunda ise bir çok güçlü otomobil bu testlerde zorlandı. Hatta bazı modellerin üretimine bir süre ara verildi. 
 
VW Grubundaki bu değişlik ise büyük bir maliyete neden oluyor. VW’nin güçlü otomobillerinde ortaya çıkan bu değişimler, VW UP GTI, Golf R, Leon Cupra R, Golf GTI, Audi SQ5, Skoda Kodiaq ve en son olarakta Audi RS3 modelini etkiledi. Bu otomobillerde yazılım ve yeni filtreler ile daha düşük güçler elde edildi. RS3 modeli ise bu süreçte üretimi durdurulan ilk otomobil oldu. 
 
Bu standartlardan etkilenen sadece VW olmadı tabi ki. Peugeot grubu da 308 GTI modelini Mayıs ayı itibarıyla üretimden kaldırdı. Ekim ayında bu revizyon sürecini tamamlayacak olan 308 GTI tekrardan yollara çıkmaya hazır olacak. Benzer durum Peugeot’un 2008, 3008 ve 5008 modellerindeki benzinli motorlar için de geçerli. 
 
WLTP’den kimler etkilenir?
 
Bazı markalar WLTP standartlarına kendilerini çoktan hazırlamış durumdalar. Bunlar Alfa Romeo, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Renault, Ssangyong, Suzuki, Toyota ve Volvo.
 
Hala üzerinde revizyon çalışması yapan markalar ise yok değil. Bunlar Audi, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda ve Volkswagen.