24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Bakan Atalay’dan ‘Yahudi diasporası’ açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, basında yer alan Yahudi diasporası sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

CİHAN2 Temmuz 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bakan Atalay’dan ‘Yahudi diasporası’ açıklaması
Bakan Atalay'ın Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın dün Kırıkkale'de gazetecilerle yaptığı görüşmede bazı ifadeleri çerçevesi dışına taşınarak, eklemeler yapılarak bugünkü kimi gazetelere, internet sitelerine ve köşe yazılarına 'Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası olduğu' şeklinde yer almıştır. Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay'ın bu şekilde bir ifadesi veya değerlendirmesi söz konusu değildir." sözleri yer aldı.

Atalay'ın ifadelerinin yorumlandığı ve çarpıtıldığı savunulan açıklamada, şunlar dile getirildi: "Konuşma kaydına ve diğer haber ajanslarının metinlerine bakılırsa bu görülecektir. Değerlendirmede sadece uluslararası medyanın Gezi Parkı olaylarını çabuk satın alması ve maksadı aşan uzun yayınlar yapması üzerinde durulmuştur. Konuşmada ne Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımız ne de diğer ülkelerdeki Musevilere dönük bir işaret, ifade ve kasıt söz konusu değildir."

ATALAY NE DEMİŞTİ?

Beşir Atalay, dün Kırıkkale'deki AK Parti il başkanlığında gazetecilere çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunurken şunları söylemişti: "Süreçle ilgili son olarak hükümet olarak biz kararlıyız, samimiyiz, dürüstüz ve bunu ülkemizin geleceği için çok önemli görüyoruz. Yurt dışında yurt içinde Türkiye'nin fazla büyümesinden hasetlik duyanlar var, kıskananlar var. Bunların hepsi bir araya geliyor. Bir yandan Yahudi diasporası. Gezi Parkı olaylarında yurtdışı basının tutumunu gördünüz. Nasıl hemen çabuk satın aldılar, hızlı şekilde, değerlendirmeler olmadan, hemen çok geniş şekilde yayına başladılar, gördünüz. Onun için biz birbirimize sahip çıkmaz zorundayız."