25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başkan Erdoğan: Fransa'daki olayları endişeyle takip ediyoruz

Fransa'daki olayları endişeyle takip ettiğini açıklayan Başkan Erdoğan, 'Umarım Paris sokaklarının duvarlarında da 'zulüm 1789’da başladı' yazıları da görmeyiz. Bağdat caddesinin sokaklarında zulüm 1453’te başladı yazıyorlardı. O vicdansızlar bunları yazdı duvarlara' dedi.

8 Aralık 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan: Fransa'daki olayları endişeyle takip ediyoruz
Başkan Erdoğan, Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti. Avrupa sokaklarında yaşanan olaylarla ilgili konuşan Başkan Erdoğan, "Fransa'daki olayları endişeyle takip ediyoruz. Biz, hem göstericilerin yol açtığı kaos görüntülerine hem de onlara uygulanan orantısız şiddete karşıyız.. Ülkemizin sokaklarını ve caddelerini ateşe boğmaya kalkanlara sessiz olanlar işte görüyorsunuz şimdi ne durumda. Bizim polisimizle alay edenler bizim polisimizin zulüm ettiğini söyleyenler bakın şimdi kendi polisleri neler yapıyor. Umarım Paris sokaklarının duvarlarında da 'zulüm 1789’da başladı' yazıları da görmeyiz. Bağdat caddesinin sokaklarında zulüm 1453’te başladı yazıyorlardı. O vicdansızlar bunları yazdı duvarlara…" dedi.
 
"İNSAN HAKLARI DERSİNDEN SINIFTA KALDILAR"
 
"Ortaya çıkan manzara göstermektedir ki Avrupa demokrasi dersinden de insan hakları dersinden de özgürlükler dersinden de sınıfta kalmıştır. Siyasi popülizm uğruna mülteci karşıtlığını ve İslam düşmanlığını tahrik edenler kendi kazdıkları kuyuya düşmüşlerdir. Üzerinde çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları, mülteciler veya Müslümanlar tarafından değil bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlamıştır."