16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Başkan Erdoğan'dan Rusya çıkışı: Macron'a söylediğimde ''haklısın'' diyor

Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Rusya ile olan ilişkilerimizi bir kenara koymamız mümkün değil. Kullandığımız doğal gazın yaklaşık yarısını biz Rusya'dan alıyoruz. Bunun yanında Akkuyu Nükleer Enerji Santralimizi bugün Rusya ile yapıyoruz. Ben bunu bugün Macron'a da söylediğimde “haklısın” diyor' açıklamasında bulundu.

25 Mart 2022 Cuma 12:11 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan'dan Rusya çıkışı: Macron'a söylediğimde ''haklısın'' diyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için gittiği Belçika dönüşünde uçakta gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaptırımlar noktasında BM'nin belli çizgilerini biz de değerlendiririz ama şunu da unutmayalım ki bütün bu adımları atarken bizim Rusya ile olan ilişkilerimizi bir kenara koymamız mümkün değil" dedi.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'ne ve Rus gazına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira bugün sadece doğal gaz düşünüldüğünde, kullandığımız doğal gazın yaklaşık yarısını biz Rusya'dan alıyoruz. Bunun yanında Akkuyu Nükleer Enerji Santralimizi bugün Rusya ile yapıyoruz. Biz bunu da bir kenara koyamayız. Ben bunu bugün Macron'a da söylediğimde "haklısın" diyor. Yani orada yapılacak herhangi bir şey söz konusu değil. Bu konudaki hassasiyetimizi korumak durumundayız. Birincisi ben halkımı karda kışta soğukta bırakamam. İkincisi sanayimizi tamamen sıfırlayamam. Bunları korumak durumundayız. Biz devletiz, 85 milyon nüfusumuz var. Üzerimize düşen her türlü görevi de yaparız, yapıyoruz. Şu anda Ukraynalılar için 56 civarında insani yardım tırını biz bölgeye gönderdik. Bunların içerisinde gıdası var, giyeceği var, ilacı var. Bunlar hala artarak da devam ediyor" dedi.