19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başkan Erdoğan: Mültecilerin gönüllü ve güvenli biçimde geri dönüşlerinin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz

Tahran'daki tarihi zirvede dünyaya insani hassasiyet dersi veren Başkan Erdoğan, İran'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönmesinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bu hassasiyetini pekiştiren bir mesaj paylaştı. Erdoğan paylaştığı mesajda, 'Mültecilerin gönüllü ve güvenli biçimde geri dönüşlerinin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz.' ifadelerine yer verdi.

star.com.tr7 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan: Mültecilerin gönüllü ve güvenli biçimde geri dönüşlerinin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz
İran'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabından Tahran'daki tarihi zirveyi değerlendirdi.
 
Türkiye'nin ilk günden bu yana Suriye'de akan kanın durması için mücadele ettiğini belirten Başkan Erdoğan, "Hiçbir ayrım gözetmeden Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık. Dün olduğu gibi bugün de tek bir Suriyeli kardeşimizin dahi burnunun kanamasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesine atfedilen öneme değinen Başkan Erdoğan, paylaştığı ikinci mesajında, "Bugün aziz kardeşim Sayın Ruhani'nin ev sahipliği ve değerli dostum Sayın Putin'in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Türkiye-Rusya-İran üçlü Zirvesine atfettiğimiz önem Suriyeli kardeşlerimizin geleceğine yönelik hassasiyetimizden kaynaklanıyor." sözlerini kullandı.
 
 
Sivillerin can güvenliğini hiçe sayan yöntemlerin teröristlerin ekmeğine yağ süreceğini belirten Başkan Erdoğan, "Bugün gerçekleştirilen Tahran Zirvesinde Türkiye, Suriyeli sivillerin can güvenliğini hiçe sayan yöntemlerin, teröristlerin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir fayda sağlamayacağını açıkça ifade etmiştir." dedi.
 
Türkiye'nin, masum insanların öldürülmesine asla göz yummayacağını ifade eden Başkan Erdoğan, "Rejimin çıkarları uğruna on binlerce masum insanın öldürülmesine göz yumulması durumunda, biz böyle bir oyunun ortağı da seyircisi de olamayız." ifadelerini kullandı.
 
İdlib meselesinin önemine değinen Başkan Erdoğan, paylaştığı mesajında, "İdlib meselesi, yeni acılara, yeni gerginliklere, yeni sıkıntılara mahal vermeden Astana ruhuna sadık kalınarak çözülmelidir. Astana'da mutabakata vardığımız ilkelerin muhafazası, Suriye krizine sürdürülebilir siyasi çözüm bulunması bakımından da mühimdir." sözlerine yer verdi.
 
Terörle mücadele kisvesi altında Suriye'nin toprak bütünlüğünü zayıflatmayı amaçlayan ayrılıkçı gündemlere değinen Başkan Erdoğan, "Terörle mücadele kisvesi altında sahada oldu-bittilere gidilmemesi, Suriye’nin toprak bütünlüğü ile komşu ülkelerin milli güvenliğini zayıflatmayı amaçlayan ayrılıkçı gündemlere karşı durulması gerekmektedir." dedi.
 
3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan bir ülke olarak soruna kalıcı bir çözüm bulunması için çaba sarf edileceğini söyleyen Başkan Erdoğan, "Mültecilerin gönüllü ve güvenli biçimde geri dönüşlerinin sağlanması ve Suriye ihtilafına tüm paydaşların ortak bir zeminde buluştuğu kalıcı bir çözüm bulunması için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Başkan Erdoğan'ın resmi Twitter hesabı üzerinden verdiği bu mesajı Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve Farsça olarak yayımladığı görüldü.