20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'Beypazarı turizm cenneti olacak'

“Ben bu şehrin hizmetkârıyım” diyen Başkan adayı Kaplan “Bu kutsal görevde tüm hizmetleri şehrimizin her mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız sunmaya çalıştık. Zafer inananların ve çalışanların olacaktır” dedi. 

TALAT DOYMUŞ / ANKARA13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Beypazarı turizm cenneti olacak'

Yerel seçimler için hazırladığı projeleri Star Gazetesi’ne anlatan Beypazarı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Parti Belediye Başkan Adayı Tuncer Kaplan, yeni dönemde İç Anadolu’nun parlayan yıldızı Beypazarı’nı, turizm cennetine çevireceklerini söyledi. Türkiye’nin sebze deposu olan ilçeyi tarımıyla da öne çıkaracaklarını söyleyen Kaplan “Geçtiğimiz beş yıllık sürede ilçemize ilkleri yaşattık. İki yıllık süreç içerisinde tüm ilçemize yaymayı planladığımız doğalgaz, bugün üç mahallemizde kullanılmaya başlandı. 2014 yılından bugüne kadar altı yeni okul açtık altısını da bu yıl hizmete açacağız. Halkımızın teveccühü ile geldiğimiz bu kutsal görevde kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, kimseyi ayırt etmeden elimizden gelen tüm hizmetleri şehrimizin her mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız sunmaya çalıştık” diye konuştu. 

SEBZE DEPOSU 

İlçenin, Türkiye’deki sebze deposu olarak bilindiğinin söyleyen Kaplan şunları söyledi: Mevsimine göre Ankara, İstanbul ve çevre illerin sebze ihtiyacının yüzde 80’i ilçemizden karşılanmaktadır. Küçük çiftçilerimiz için soğuk hava deposu ve paketleme tesisi kuracağız yakın zamanda. Tohum eleme tesisimizi geçtiğimiz aylarda hizmete açtık. Dağlık bölgelerimiz için kurduğumuz 200 dönümlük meyve bahçelerimiz ile alternatif tarım alanları oluşturuyoruz. İlçemize son teknoloji ile donatılmış mezbahane binası için hafriyat çalışmalarımızı tamamladık, 2019 yılı içerisinde bu tesisimizi de faaliyete geçireceğiz. Çevre yolu projemiz ve tır parkımızla ağır tonajlı araçların şehir içerisine girmeden yollarına devam etmelerini sağlayacağız. Tabi tüm bu tarım, turizm ve kalkınma projelerinin yanında insanlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak projelerimizde hazır. Kültür turlarımız ile vatandaşlarımızın ülkemizi tanımasını, tarihi ve doğal güzelliklerini görmelerini sağlayacağız. 

HALKIN İHTİYAÇLARI 

Belediye sineması ilçede önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Kaplan, diğer projeleri için  şunları söyledi: Millet Parkımız, TOKİ ve konut projelerimiz hepsi halkın istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenmiş projeler. Binlerce çeşit kelebeğin bulunduğu, Kelebekler Vadisi’nde yapacağımız düzenlemeler ile İlçemizi doğa turizminin merkezlerinden biri haline getireceğiz. Gazi Gündüzalp Külliyesi ile ilçemizi Türk Dünyasının odağı haline getirerek inanç ve tarih turizminin zirvesine taşıyacağız. 33 Oğuz boyunu temsil edecek köylerden oluşan Şehri-i Osmangazi projesiyle tarihimizi canlı olarak yaşatacağız. Ayrıca; Termal Otel Kompleksi Projesi, Soğuk Hava Deposu Ve Paketleme Tesisi, Alternatif Tarım Üretimi, Oğuzkent-Atlaskent Raylı Sistem Projesi, İnözü Vadisi Alt Geçidi, Çevre Yolu Düzenlemesi, Tır Parkı yapılacak. 

HİZMETE DEVAM

Yeşil bir Beypazarı için çalıştıklarını söylen Kaplan “100 bin fidan ve 25 bin gül fidanı diktik, 11 yeni park açtık. Belediyemizin çiçeklerini kendi seramızda yetiştiriyoruz. Bütün mahallelerimize köy konağı yaptık ve parke taşı döşedik. Taşra mahallelerimizden çok azında asfaltlama eksiğimiz var bunları da en kısa zamanda tamamlayacağız. Ben bu şehrin hizmetkarıyım. İnsan ölür eseri kalır derler; bu makamlar geçici, asıl olan insanın kalıcı eserler bırakmasıdır. Hamdolsun aradan yıllarda geçse insanların hayır duasını alacak birçok eser bıraktık. Beş yıl önce ilçemizde olmayan birçok hizmeti getirdik, kolaylaştırdık ve halkımıza sunduk. Bundan sonraki dönemde de yeni projelerimizle hizmetlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kulandı.

İŞSİZ GENÇ KALMAYACAK

Birçok yeni proje ile yeni dönemde hizmetler vereceklerini söyleyen Kaplan “En büyük hayallerimden biri ilçemde işsiz hiçbir gencin olmaması. Bu konuyla ilgili olarak hem yeni yapacağımız projelerde sağlayacağımız istihdam, hem de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun da müjdesini verdiği 4 bin 100 kişilik çevredeki termik santral ve madenlere alınacak işçilerle birlikte çok kısa bir zaman içerisinde 5 bin kişilik bir istihdam alanı oluşturacağız” şeklinde konuştu.   

HER ŞEY BEYPAZARI İÇİN

Göreve tekrar geldiği andan itibaren geçmiş dönemdeki gibi canla başla çalışacağını söyleyen Kaplan, diğer proje başlıklarını şöyle sıraladı: Organik Pazar, Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi, Bayraktepe seyir terası, Azmak Sanayi Sitesi, Mezbahane, TOKİ konutları, Belediye Hizmet Binası, Başağaç Camii ve Ticarethaneler, 1200 konut ve sağlık kompleksini de barındıran Beşiktaş Spor Kulübü Kamp Alanı, Beypazarı Belediyesi Atölye Binası, Proje Destek Ofisi, Spor Kompleksi, Yüzme Havuzu, Öğretmenevi, Yücel Yayın Yaşlılar Köşkü, Beypazarı Belediye Sineması, Şefkat Eli Konut Projesi, Gıda Bankası, Güvenli Şehir, Poligon, İşçi Lokali, Modern Servis Durakları, Kent Ormanı, Yenilenebilir Enerji Sistemleri Projesi, Karakaya Göleti Mesire Alanı, Sıfır Atık Projeleri, Üniversite, KYK Yurdu. 

Başkan Kaplan, İnözü Vadisi hattında kurulacak teleferik projesi ile vatandaşlar ve turistler için alternatif bir gezi alanı oluşturacaklarını söyledi. 

TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ

Başkan Kaplan, turizmle ilgili ciddi çalışmalarımız ve projelerinin olduğunu belirterek “İlçemizin İnözü Vadisi ve Kelebekler Vadisi’nin bulunduğu alanlara yürüyüş yollarıbisiklet yolları, hayvan bakım merkezleri, Beypazarı doğasını izleyebilecekleri seyir alanları oluşturacağız. Termal otel projemizle ilçemizi termal turizm ve kongre turizminin merkezi haline getireceğiz inşallah. Şehir merkezimizdeki turizm çeşitliliğini artırmak için çalışmalarımıza başladık. Beypazarı İç Anadolu Bölgesinin parlayan yıldızı olacak” dedi.