19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Galip Ensarioğlu: Cizre’yi Paralel ile PKK kol kola yaptı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Sürecin ne kadar kırılgan olabileceğini Cizre’de test ettik. Zaten Cizre’yi derin PKK ile Paralel Yapı kol kola yaptı” dedi.

8 Şubat 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Galip Ensarioğlu: Cizre’yi Paralel ile PKK kol kola yaptı

Çözüm sürecini en yakından bilen isimlerden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, STAR’a konuştu. Kobani olaylarıyla çözüm sürecinin yeniden kurgulandığını anlatan Ensarioğlu, “Kobani’den sonra ne kadar kırılgan olabileceğini gördük. Cizre’de bunu test ettik. Zaten Cizre’yi derin PKK ile Paralel Yapı kol kola yaptı” dedi.

Yaşananlar tesadüf değil

40 kişinin yaşamını yitirdiği Kobani olaylarında uluslararası örgütlerin de işin içine girdiğini anlatan  Galip Ensarioğlu, “Tabii ki burada uluslararası komploların olduğunu biliyoruz. Örgüt içinde birilerinin Kobani’yi çözüm sürecini bitirmeye dönük bir deneme yaptılar. Güçlerini sınadılar orada. HDP çok açık biçimde orada kullandı. Selahattin Demirtaş, orada oyuna getirildi. Kobani olaylarında hiçbir şey tesadüf değildi. O harekette tesadüf değildi. Ama örgüt içinde birbirinden bağımsız tutum takınanlar ve provokasyonlar var. Fakat yaşananlar tesadüf değil” ifadelerini kullandı. Sürecin bu kez de Kobani olaylarında karşı karşıya gelen Hüdapar ile PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H arasındaki Cizre olaylarıyla yeni boyuta erdiğini anlatan Ensarioğlu, burada devreye Paralel Yapı’nın da girdiğini belirterek, şunları söyledi: “Kobani’de çözümü bitiremeyenler Cizre’de ortaya çıktı. Biz bunu görünce; Paralel Yapı’nın da devlet içindeki birimleri deşifre olunca hemen müdahale ettik. Çok sistematik şekilde yaklaştık. Cizre’yi yeniden ele aldık. Devlet, ne kadar ararsa arasın Paralel Yapı’nın elemanları kendilerini çok iyi gizliyor. Onların farkına varmayabiliyorsunuz. Aynı zamanda onlar hukuk dışında haraket ediyor. Siz hukuka göre hareket etmek zorundasınız. Müfettiş raporlarına dayandırarak bir suç isnat etmeyince bir ilden alıp ötekine veriyorsunuz. Bölgeden gelen yanıltıcı haberler oldu. Bakan Efgan Ala, orada polis müdahalesi olduğunu bile bile ‘Polis vurmadı’ demiş değil.”

HDP YİNE MASADA OLACAK

Çözümde karşılıklı adım atılmasının önemli olduğunu belirten Galip Ensarioğlu, şu bilgileri verdi: “Çözümde her şeyi devletten ya da örgütten beklemekle olmaz. Çözümün karşılıklı samimi adımlarla geleceğini herkes anladı. Örgüt içinde Öcalan’ı takmıyoruz demiyorlar ama Öcalan’ın konumunu zayıflatmak isteyen bir yapı var. Açık açık yapmıyorlar. Kobani’yi ya da Cizre’yi bahane edip bunu sahnelediler. Yol kazaları ve provokasyonlar oluyor. Bir tarih söyleyip de olmayınca insanlarda hayal kırıklığı yaratılabiliyor. Ama örgüt aynı zamanda bir siyaset yapıyor. HDP barajı aşmazsa ortalık yıkılır söylemi doğru değil. Parti, geçmişte de aşmadı. Kıyamet kopmadı. Parlamentoda olmasa da  masadan kalkmazlar.”