24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Cumhur ittifakı yerel seçime dünden hazır

MHP Lideri Bahçeli, yerel seçimler için “Biz 31 Mart 2019’a cumhurun ittifak ruhunun damga vurmasını istiyoruz” dedi.

14 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cumhur ittifakı yerel seçime dünden hazır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Polatlı Belediyesince 13 Eylül Sakarya Zaferi’nin yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Bahçeli burada yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:  

ESAD LOBİSİ: 2013 yılında Reyhanlı’da bombalı saldırıyla katledilen 53 vatandaşımızın azmettiricisinin zalim Esad olduğu da belirginleşmiştir. Reyhanlı katliamının planlayıcıları arasında bulunan bir katil başarılı bir operasyonla Suriye’nin Lazkiye kentinde yakalanıp ülkemize getirilmiştir. Bu caninin itirafları ise çok söze gerek duyulmadığını göstermiştir. Esad’ın Reyhanlı’da parmak izinin bulunması, Suriye’nin nasıl bir kanlı el tarafından yönetildiğini tekraren gözler önüne sermiştir. Ülkemizde konuşlanan Esad hayranları, Esad lobisi, Baas artıkları bu işe ne diyeceklerdir?

KILIÇDAROĞLU: CHP’nin Genel Başkanı yeni bir kumara şuursuzca heves edip dördüncü devrimden bahsediyor. Bu dördüncü devrim beyanının, dördüncü sanayi devrimi olmadığını vicdan sahibi her vatandaşım biliyor ve görüyor. Bununla birlikte halk hareketi diyerek ateşle oynuyor. Anlaşılan övdüğü Esad’a özeniyor. Diğer yandan da Türkiye’yi abluka altına alan ekonomik cinnet ve cendereden siyasi rant ve çıkar umuyor. Utanmandan Türkiye düşmanlarının eline su döküyor, onları selamlıyor, sırtlarını sıvazlıyor. CHP’nin yolu yol değildir, siyaseti milli ve ahlaki değildir.

YEREL SEÇİMLER: Türkiye’nin toplumsal huzuru, antidemokratik arayış ve arzuların söndürülmesi için 31 Mart 2019, tünelden önceki son çıkış, 2023’ün müjdesidir. Biz 31 Mart 2019’a cumhurun ittifak ruhunun damga vurmasını istiyoruz. Biz 31 Mart 2019’da İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere, diğer bütün büyükşehir yönetimlerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ruhuna ve doğasına uygun şekillenmesini ümit ve temenni ediyoruz. Biz 31 Mart 2019’da kayyumla yönetilen belediyelerin bir daha asla terör örgütü yandaşlarının kontrol ve denetimine geçmemesini tarihi önemde addediyoruz.

CUMHUR İTTİFAKI: Mesele vatanımızın güvenliği, milletimizin huzurudur. 31 Mart 2019’da Cumhur İttifakı siyasi meşruiyet içinde, demokratik işbirliği ve kanuni sınırlar içinde karşılıklı iyi niyet ve hoşgörüyle muhtemel musibetlerin, sinsi hazırlıkların, gafil ortaklıkların bir kez daha üstesinden gelebilecektir. Bizim duruşumuz Türk milletiyle aynıdır. Değişmeyen pozisyonlarını sürekli vurgulayanlar duruşumuzun bozulmayacağını da bilmelidirler. Bizim yönümüz Polatlı ile aynı yere odaklanmıştır. Zillet ittifakı hazırsa Cumhur İttifakı dünden hazır ve kararlıdır.  CHP, PKK ile ittifak hedefinin bedelini elbette pahalıya ödeyecektir.