25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Türk, Kürt, Arap'ın devletidir

Başkan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'ndan Suriye konusunda açıklamalarda bulundu

star.com.tr15 Ocak 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Türk, Kürt, Arap'ın devletidir

Suriye ve Irak'tan ağırlıklı Arap olmasına rağmen, 300 bin Kürt kardeşimize ev sahipliği yaptık diyen Başkan Erdoğan, biz teröristlere kapımızı kapattık dedi. Suriye meselesinin çözümünü toprak bütünlüğü olarak ifade ettik diyen Erdoğan, ABD ile uzun süre farklı düşündük dedi.

Özellikle Obama döneminde Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen Erdoğan, Trump'ın farklı yaklaşımlar olduğunu söyledi. Trump'ın olumlu yaklaşıma rağmen son sosyal medya mesajının üzdüğünü söyleyen Erdoğan, yeni telefon görüşmesinde PKK/PYD'nin bölgede estirdiği terörün örneklerinin kendisine iletildiğini söyledi. Güvenli bölgenin Türkiye'nin projesi olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin hassasiyetlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye sınırları içindeki tüm vatandaşlarının, sınırları dışındaki tüm kardeşlerinin hamisi değil, bizzat kendi ülkesi, kendi vatanıdır değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, "Sınırlarımızın ötesinde ne zaman sıkıntı yaşansa Kürt kardeşlerimiz de Türkmen kardeşlerimiz de bize gelmektedir" dedi. Bu bizim hem tarihi hem insani görevimizdir diyen Erdoğan, "Türkiye’nin Suriye’deki varlığını, başka herhangi bir devletin veya gücün varlığıyla karşılaştırmak, tarihe de medeniyetimize de kültürümüze de hakarettir." dedi.

 

Her şeyi para, her şeyi petrol, her şeyi çıkar olarak görenler, Türkiye’nin bu insani ve onurlu tavrını elbette anlayamaz diyen Başkan Erdoğan, "Kendimizle birlikte Suriyeli kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız" dedi