19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ virüsünü temizleyelim

Başkan Erdoğan, Ankara’ya gelen Benin Cumhurbaşkanı Talon ile görüştü, FETÖ konusunda uyardı: FETÖ bir virüs, her ülkeye sızıyor. Bunlar tasfiye edilmeli.

7 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
FETÖ virüsünü temizleyelim

Başkan Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Benin’in yanında olmayı sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, görüşmede Benin’le siyasi, askeri, ticari, ekonomik, kültürel alanlarda atılması gereken adımları konuştuklarını söyledi.        

YETERLİ DEĞİL

Türkiye›nin savunma sanayindeki konumu ve buna yönelik iş birliğini de görüştüklerini belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin istenilen seviyede olmadığını, 2017 itibariyle iki ülke arasındaki ticaret hacminin 115 milyon dolar olduğunu bildirdi. Erdoğan,, hedeflerinin bunu çok daha iyi bir konuma taşımak olduğuna işaret etti.

ELÇİLİK BİNASI

Türkiye ve Benin’in karşılıklı büyükelçilikler açmasının ilişkilere ivme kazandırdığına vurgu yapan Başkan Erdoğan, şu anda Benin’in Türkiye’ye tahsis ettiği 5 bin metrekarenin üzerindeki bir arsada Türk mimarisine özgü, güzel bir büyükelçilik binasını inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Büyükelçilik binasının proje çalışması için talimat verdiğini belirten Erdoğan, şunları ifade etti:  “Kendilerine de bizde diplomatlar noktasındaki sitede verdiğimiz yerde Benin orada kendi büyükelçilik binasını yaparsa faaliyetlerimiz, çok daha canlanacaktır. TİKA da bu yıl Benin’de önemli bir sağlık merkezi projesini bitirdi. Benin’in geleceği olan genç nesillerin eğitimine katkı sunmayı sürdüreceğiz.”

HER YERE SIZIYOR

Başkan Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Talon ile FETÖ meselesini de görüşme fırsatını bulduğunu belirterek, “FETÖ malum, bu örgüt, bir virüs, her ülkeye, her yere, her türlü kılığa girerek, sızıyor, giriyor. Aynı şekilde tabi Benin’e bunlar girmiş vaziyetteler. Maarif Vakfı temsilcimiz, geçen ay görevine başladı. Temennimiz o ki, FETÖ’nün ülkedeki (Benin) bağlantılarının tasfiyesi ile ilgili olarak en kısa süre içerisinde sonuç alacağımıza inanıyorum.” dedi.        

ABD DESTEK VERİYOR

FETÖ’nün, Türkiye’de devletin bütün kademelerine nasıl sızmışsa Benin’de de aynı taktikle buralara sızabileceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Sene 1999, sene 2018. Amerika, kendisine (FETÖ elebaşı) 400 dönüm arazi tahsis etti ve bu arazide kendisi orada bütün dünyadaki örgütlerini oradan idare ediyor. Yıllık charter okullardan Amerika’nın bu örgüte ödediği para 800-850 milyon dolar. Bunun özellikle bilinmesinde fayda mülahaza ediyorum. Bu örgütün arkasında nelerin olduğunu, kimlerin bulunduğunun bilinmesi bakımından cbunu çok çok önemsiyorum.” Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Talon’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve Benin’i ziyaret sözü verdi. Tolan ise Türk firmalarını Benin’e yatırım yapmaya çağırdı. 

BENİN’İ ZİYARET SÖZÜ 

Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile baş başa görüştü. Erdoğan, Talon’a Benin’i ziyaret sözü verdi.