24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'Filistinli çocukları katleden zalimsin'

Erdoğan: Ey Netanyahu sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden ve kadınları hücrelere mahkum eden bir zalimsin. Senin askerlerin kutsal mabedimize postallarıyla giriyor. Bizi tahrik etme.

14 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'Filistinli çocukları katleden zalimsin'

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Pursaklar’da toplu açılış töreninde konuştu. 31 Mart seçimleri çok önemli olduğunu belirten Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Pursaklar’dan ezan düşmanlarına sandıkta esaslı bir ders vermesini istiyorum. Taksim’de CHP bayrağıyla kimin paçavrası yan yana? HDP… Bu seçimonun için bir beka seçimidir. Onun için bunlara gereken dersi sandıklarda vermeliyiz. Ezanımızı hor görenler.. Bayrağımızı yakanlar kiminle el ele? CHP ile el ele. Anara’da Bay Mansur bunlarla beraber mi? Dörtlü çete. Hepsi beraber. Şimdi bunlara sizler hep beraber dersinizi orada verin.” 

NEDEN YARGILANIYOR?

“Ülkemizde birileri ezanımızı ıslıklar da İsrail durur mu? Onlar da Mescidi Aksa’yı, Kubbetüs Sahra’yı postallarıyla kirletmeye cüret ettiler. İsrail’in başındaki o soyguncu... Neden yargılanıyor Netanyahu ve karısı? Soygundan. Diyor ki, Türkiye’de diyor gazeteciler cezaevinde, oradan bize ders vermesin diyor. Ey Netanyahu sen kendine gel kendine. Sen zalimsin. Sen 7 yaşındaki o Filistinli yavruları katleden zalimsin. Sen kadınları hücrelere mahkum eden bir zalimsin.” 

TALİMATI VERDİM

“Kutsal mabedimize, postallarıyla senin askerin, polisin buralara giriyor. Tahrik etme. Biz hiçbir Museviye zulmetmedik. Bunların hesabını uluslararası camiada soracağız. Kudüs davasını bizlere kimse unutturamaz. Dışişleri Bakanıma talimatı verdim uluslararası görüşmeleri sürdürüyor. Sosyal medyada şahsımı hedef alıyorlar. Biz bu sosyal medya fedailerin muhatap alacak değiliz.” 

EZAN DÜŞMANLARI 

“Biz bu bayrağın altında doğduk bu bayrağın altında öleceğiz. Varsa bu bayraktan rahatsız olan gidip istediği paçavranın altında ölebilir. Ezan ve bayrak düşmanları şimdi kendilerine yeni bir çatı buldular. PKK’lılar FETÖ’cüler belediyelere sızdırılmaya çalışılıyor. Mansur efendinin listesinde de bunlar var. Bunlar seçildikleri zaman elbette Kandil’e çalışacaklar.” 

BÜYÜK ANKARA MİTİNGİ 

“Bunlar milleti kendileri gibi kör zannediyor. Ama saklamaya çalışsalar da ittifakın iç yüzü her geçen gün ortaya çıkıyor. Seçime gidiyoruz ama ortada ne genel başkanları ne de adayları var. Büyük Ankara mitingimizi inşallah 23 Mart’ta gerçekleştireceğiz.” 

EMİRLER KANDİL’DEN  

CHP’den FETÖ’cü belediye başkan adayları var. Biz çukur eylemlerinin ardından belediyelerden PKK’yı temizlemek için uğraşırken şimdi CHP bunları belediyeye taşıyor. Pursaklar’da HDP’nin adayı var mı? Kimi destekliyorlar. CHP’yi destekliyorlar. Saklamaya çalışsalar da ittifakın iç yüzü her gün belli oluyor. Bölücü örgütün emrindeki parti CHP ve İYİ Parti ile ittifakın gizleme gereği duymuyor. Biz emirleri milletimizden alırız. CHP ve HDP emri Kandil’den alıyor. Bu ittifak karanlık bir ittifaktır. Önde görünen farklı arkadaki silüet farklı. 

BUNDAN KURTULUN

Pursaklar’a yatırımlar arasında belediye hizmet binası var. 29 kalem yatırımın Pursaklar’a hayırlı olmasını diliyorum. Sağlıkta ülkemizin en büyük şehir hastanesini Ankara’ya kazandırdık. Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışını yarın yapacağız. Bay Kemal ‘10 yıl önce daha iyiydi’ diyor. Bir koyun teslim edin kaybeden gelir ama koltuğunu kaybetmiyor. 31 Mart’ta öyle bir ders verelim ki CHP’ye oy veren kardeşlerimizi de bu adamdan kurtaralım.” 

YÜKSELEN BİR YILDIZ 

“Yüzlerce hizmetle Pursaklar’ı Ankara’nın yükselen yıldızı haline getirdik. Millet kıraathanelerimizden biri Pursaklar’dadır. Kuyubaşı-Esenboğa metro hattıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İlçemizi yüzlerce parkla donattık. Köy konakları, kreşlerle Pursaklar’ı cazibe merkezi haline dönüştürüyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızın çok güzel projeleri var.”   

ANKARA - GÖLBAŞI

TERÖRİSTLERİN HESAPLARINI BOZACAĞIZ

Başkan Erdoğan, Gölbaşı Toplu Açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. ‘Son 2 ayda Ankara’daki yedinci mitingimizi Gölbaşı’nda yapıyoruz’ diyen Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Mogan’ı da haliç gibi temizledik. Bunu Özhaseki kardeşimiz Çevre Bakanı iken yaptı. Elele vererek, inşallah hem Gölbaşı hem Ankara’yı beraber tırmandıracağız. Kanal Ankara projesiyle şehrimize çok farklı bir eser kazandırıyoruz.” 

YENİ HASTANE: 86 okul inşa ederek ilçemizin gelişimine uygun altyapı kurduk. 3512 yataklı yurtlar açtık, Gölbaşı’na gençlik merkezi kazandırmak için çalışmalara başladık. İlçemize inşallah önümüzdeki yıl hizmete açacağımız yıl yeni bir devlet hastanesi yapıyoruz. Ülkemizin en önemli savunma sanayii merkezlerinden biri olan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezini Gölbaşı’nda kurduk. Bakın bunu da CHP kıskanıyor. Uzay merkezinin ne işi var, uydunun ne işi var diyor. Bunlar böyle ittifak.” 

BEKA SEÇİMİDİR: “Türkiye gibi çevresinden dünyanın tüm güçlerinin hesap yaptığı bir coğrafyada her seçim bir beka seçimidir. Ülkemizin tökezlemesini bekleyen terör örgütleri tüm umutlarını 31 Mart’a bağlamaktadır. Ülkemizin içinde ne kadar ezan, vatan, bayrak, milli irademiz ile sorunu olanlar varsa hepsi 31 Mart’a yüklenmiş durumdalar. Tüm bu hesapları bozacağız.” 

BAYRAK ASILMIYOR: Bunlar İstiklal Marşı’nın düşmanı değil mi? HDP’nin kongrelerinde bayrağımızı bile asmıyorlar. Eğer mesele belediyecilikse bu konuda kimse elimize su dokunamaz. Birileri niye terör örgütleriyle işbirliği pahasına 31 Mart’a odaklanıyor, Çünkü bunların işi belediyecilik değil. Bunların derdi Rabia’mız.” 

YALANLAR SUÇUNUZU GİZLEMEYECEKTİR

Başkanlık Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Başkan Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi: Onun yönettiği apartheid devleti Filistin topraklarını işgal ediyor, kadınları ve çocukları öldürüyor, Filistinlileri kendi topraklarında mahkum ediyor. Yalanlar ve baskı suçlarınızı gizlemeyecek. 

PERES’Lİ HATIRLATMA 

Başkanlık İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ise  Twitter hesabından Başkan Erdoğan’ın 29 Ocak 2009’da Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e yönelik konuşmasının görüntülerini paylaştı. Paylaşımında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu etiketleyen Altun, mesajında Albert Einstein’ın “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir” sözlerine yer verdi.

ÇAVUŞOĞLU: ÇARESİZ KALDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Netanyahu’nun sözlerine “Hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarını gizlemek adına çaresizlikle gündem değiştirmeye çalışıyor” diyerek tepki gösterdi.