19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Hakkımızı sonuna kadar arayacağız'

Başkan Erdoğan, İstanbul’da itiraz sürecinin henüz bitmediğini hatırlattı, “Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.Yüksek Seçim Kurulu, noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra yola devam” dedi.

19 Nisan 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
'Hakkımızı sonuna kadar arayacağız'

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Memur-Sen Konfederasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası “İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar” Konferansı’nda konuştu. Memur-Sen’in heyecanına ortak olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Erdoğan şunları söyledi: “İki gün sonra yapılacak 6’ıncı genel kurulun da ülkemizdeki tüm kamu görevlilerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Genel Kurul toplantıları değişim, yenilenme dönemi olmalarının yanı sıra aynı zamanda güven tazeleme vasıtalarıdır. Belirlenecek hedefler Memur-Sen için, ülkemizdeki sendikal çalışmalar için gelecek 4 yılda yol gösterici olacaktır.” 

KRİTİK ROL ALMIŞTIR 

“Türkiye’nin son yıllardaki tüm demokrasi hamlelerinde Memur-Sen hep kritik rol oynamıştır. Sırtını vesayet odaklarına dayayan sendika ağlarının siyasetçilere ayar verdiği o kötü günler hamdolsun sizlerin desteğiyle artık geride kalmıştır. Kudüs’ün hakkını savunan, ihtiyaç sahiplerine el uzatan, kritik dönemlerde milli iradenin yanında saf tutan Memur-Sen ülkemiz için önemli bir kazanımdır.” 

İNSANOĞLU ZALİMDİR 

“31 Mart itibariyle tamamlamış olduğumuz seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlıkta bulunma gibi, Memur-Sen’in asla rahatsızlık duymaması gerekir. Şunu unutmayın. İnsanoğlu hem cahildir, hem zalimdir. Ve bir yere kadar menfaatleriyle beraber hep yürür. Ben Memur-Sen camiasının bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda, bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Ha ne yapacak sana? Seni makamından mı alacak? Alsın. Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır. Kaldı ki bu yollara tevessül edenlerin karşısında kapı gibi Memur-Sen camiası var. Ve yine şunu bilmeniz lazım ki bu ülkede bir hükümet var. Biz hiçbir zaman yapılacak bu zulümlere tribünden seyirci olmayız. Yapılması gereken neyse bunu da yaparız. Ben yürütmenin başındayım. Yasamanın başı ise şu anda yine genel başkanı olduğum partimin bir mensubu olan bir arkadaşım. Bütün bu imkanlarımızla eğer bir zulüm varsa bu zulmün karşısında durmak bizim için en önemli görevdir. Ama Memur-Sen camiası mensupları yerlerinde dimdik durmalı, kendilerine ‘sendikanı değiştir şuraya geç’ diyenlere de dik durmalıdır.” 

ÇORBA VERMEYE DEVAM

“Ana muhalefetin başındaki ‘ben Suriyelileri ülkelerine göndereceğim’ demişse, Bolu’daki seçilmiş belediye başkanı “Ben bunlara bir tas çorba vermem” demişse de biz onları da onların eline bırakmadan hükümet olarak valiliklerimiz kanalıyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz.” 

BİZİ RAHATSIZ EDER 

“Her ikisi de azılı terör örgütü olan PKK’lı ve FETÖ’cülerin iftira furyasına ne yazık ki ülkemiz içindeki kimi sendikalar da lojistik destek veriyor. Asılsız iddiaları gündeme getirerek ülkemize itibar suikastı yapıyorlar. Türkiye’nin, FETÖ ve PKK’ya karşı yürüttüğü meşru mücadeleyi engellemeye çalışıyorlar. Elbette dünyanın hemen her ülkesinde ideolojik bağnazlıkla hareket eden marjinal yapılar bulunur. Burada asıl sorgulanması gereken bu iftiraların uluslararası sendikal kuruluşlar nezdinde alıcı bulmasıdır. Bizi bu rahatsız eder.” 

AYRICALIK BEKLEMEYİZ 

“İddialar teyit edilmeden, işin aslı muhataplarına sorulmadan Türkiye karşıtı her türlü habere, propagandaya prim verilmesi rahatsız ediyor. Bizi rencide eden, masumiyet karinesinin ülkemiz söz konusu olduğunda hemen rafa kaldırılmasıdır. Biz kimseden ayrıcalık beklemiyoruz. Muhataplarımızdan sadece ilkeli, tutarlı ve hakkaniyetli davranmalarını istiyoruz. Biz ülkemizle ilgili meselelerin öhn yargılar yerine akıl, adalet terazisinde tartılmasını istiyoruz. Türkiye’de son 6 senede Gezi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralık ile bir üst aşamaya çıkan pek çok saldırıya, anti demokratik girişime ülkemize muhatap oldu. 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsü tarihimizin en büyük ihanetlerinden biridir. Bu alçak girişimizi milletimizin kahramanca direnişi sayesinde akamete uğrattık.” 

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA HEP BERABER KOYALIM

Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, ülkemizin ihtiyaçları olan yapısal reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz’ diyen Erdoğan, “Biz kurulduğu günden beri gücünü hep milletten alan bir kadro olduk. Gerek terör bataklıklarının kurutulması, ekonomimizin büyüme trendine girmesi için toplumumuzun bütün kesimlerine düşen görevler var. Siyasi görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak 82 milyon hep birlikte Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz. Hep beraber elimizi taşın altına koymalıyız” ifadelerini kullandı. 

YSK NOKTAYI KOYDUĞUNDA  ARTIK MESELE BİTMİŞTİR 

‘Seçim kanunumuz çerçevesinde yapılan hak arama mücadeleleri demokrasinin bir imkanıdır, aynı zamanda gereğidir’ diye Başkan Erdoğan, “Dolayısıyla kimse hak arama mücadelesine girdi diye, kalkıp da burada hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Geçmişimizden bugüne her türlü siyasi parti hak arama mücadelesini vermiştir. Son nokta konulana kadar da takipçisi olmuşlardır. Ama olay partime gelince niye rahatsız oluyorsunuz? Biz de sonuna kadar bu mücadelemizi vereceğiz. YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra da yola devam. Siyaset milletin maslahatını kendi menfaatinin önüne koymayı gerektirir. Türkiye’nin bekası, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği her türlü politik hesabın üstündedir” diye konuştu.

BİZ HUKUK DEVLETİYİZ 

Bir seçim maratonunu başarıyla tamamladık.larını vurgulayan Erdoğan, “Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye’de seçimler demokrasi şöleniyle gerçekleşmiştir. Dünyada bizim gibi bir katılım oranına sahne olan bir başka ülke adeta yok gibidir. Yüzde 85’e varan, oldukça yüksek bir katılım oranıyla yapılan bu seçimlerin bir kez daha tüm milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi. 

ERDOĞAN ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

Başkan Erdoğan, ‘Gençlik Buluşması, Türkiye-Macaristan’ adlı proje kapsamında Galiçya şehitlerini anmak için Macaristan’a giden Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ile aynı tema doğrultusunda Macaristan’dan Türkiye’ye gelen Deak Ferenc Lisesi öğrencilerini kabul etti.