24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Halktan terör ittifakı tepkisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şehit Sinan Yaylı’nın ailesini ziyaret etti. Taziye çıkışı bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na “CHP, HDP ve terör örgütünün ilişkisi ne olacak?” diye sordu. Bir gün önce PKK’dan oy isteyen CHP’li vekilin Genel Başkanı bu soruya “Terör örgütlerine kim destek veriyorsa Allah belasını versin” cevabını verdi.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Halktan terör ittifakı tepkisi

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ‘sandık ittifakı’ yapan CHP’nin bu tutumu vatandaşlar tarafından tepkiye karşılanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2016 yılında Mardin’in Savurn İlçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı’nın, Bursa’daki babaevini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, İvazpaşa Mahallesi’ndeki kahvehaneye geçti. 

OY İSTEDİĞİ PKK KATLETTİ

Oysa ki 11 Mart’ta Almanya’da gerçekleşen ve canlı yayınlanan bir televizyon programında CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu “PKK’lıdırlar, zillet ittifakı üyesidirler, hiç fark etmez...” demişti. Ertesi gün CHP Lideri Kılıçdaroğlu, PKK’nın döşediği EYP’nin patlaması sonucu şehit düşen Yaylı’nın ailesine ziyaret etmede bir beis görmedi. 

TOKAT GİBİ SORU 

Kahvehanede Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın “CHP, HDP ve terör örgütünün ikişkisi ne olacak?” sorusu üzerine  ‘’Ben partimin genel başkanı olarak söylüyorum ki terör örgütlerine kim destek veriyorsa Allah belasını versin, biz Türkiye’nin geleceği için mücadele eden bir partiyiz. Bayrağımıza bağlıyız, herkese bağlıyız. Size gayet açık ve net söylüyorum’’ diye konuştu. Vatandaş da “Nasıl yapmıyorsunuz? Bursa’da mevcut üyelerinizin arasında HDP’liler var” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Şunu gayet rahat, net bir şekilde söyleyeyim; kim terör örgütüne destek veriyorsa Allah belasını versin. Kim bu iftiraları yapıyorsa Allah onun da belasını versin. Ben partimin genel başkanı olarak söylüyorum. Bakın biz bu Türkiye’nin geleceği için mücadele eden bir partiyiz. Vatanımıza, bayrağımıza herkese bağlıyız. Asla böyle bir şey yok” dedi.  Ancak bir gün önce vekilinin terör örgütü PKK’dan oy istemesinden ise hiç bahsetmedi. 

PKK’nın 2016’da şehit ettiği Sinan Yaylı, nişanlıydı.

PKK’lılardan oy isteyen Bankoğlu’na soruşturma

CHP-İP ve SP ile bunlara eklemlenen terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kirli işbirliği devam ediyor. CHP’nin ülke bekasını hiçe sayarak sadece ‘oy devşirmek’ adına terör örgütlerine ‘zeytin dalı’ uzatması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Almanya’nın Köln kentinde yaptığı ve Halk TV’den canlı yayınlanan konuşmada “PKK’lıdırlar, zillet ittifakı üyesidirler, hiç fark etmez...” dedi. Bunun üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, CHP Bartın Milletvekili Bankoğlu hakkında, 11 Mart 2019 tarihinde bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programda “PKK’lıdırlar, zillet ittifakı üyesidirler, hiç fark etmez...” şeklindeki açıklamaları nedeniyle terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme suçlarından resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.