24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'Hırsızlığı belirledik, sağlam çalmışlar'

Yıldırım: Oy hırsızlığı var. Bu işten kim tepki veriyorsa, alınganlık gösteriyorsa o yapmıştır. Kimin çaladığının ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

14 Mayıs 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Hırsızlığı belirledik, sağlam çalmışlar'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, katıldığı bir TV programında soruları cevapladı: 

GERÇEK ORTAYA ÇIKSIN: İstanbul’da kullanılan oyların yüzde 10’u sayıldı. İşin sonunda 850 bin oydan bizim kazanımımız yaklaşık olarak 15 bin. Aradaki fark 13 bin 709’a düştü. Önceden, rakip adayın açıkladığı rakam 29 bin civarındaydı, seçim kurulunun açıkladığı rakam 27 bin 700 civarındaydı. Sayımdan sonra fark 13 bin 729’a geldi. Oyların 90’ı sayılsa sonucun ne olacağı basit bir orantıyla ortaya çıkar. .

OY HIRSIZLIĞI VAR: Adamlar sağlam çalmış. Bir oy hırsızlığı var. Bu işten kim tepki veriyorsa, alınganlık yapıyorsa o  yapmıştır. Kim çaldı? Ortaya çıkarılmasınıistiyoruz.  Biz başından beri hırsızlığı tespit ettik. Bir kısmını kurtardık, diğerlerini kurtarmak istedik, CHP engel olduğuna göre bir bildikleri var. 

DÜMEN DÖNDÜ: Biri amblemin üzerine basmış ama geçersiz sayılmış. Sandık başkanı geçersiz sayılmasını istiyor ve ben bunu oylama yapacağım diyor. 4 tanesi geçersiz diyor, bizim adam geçerli diyor. Ve geçersize gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Burada ne dümen döndüğünü anlatmaya çalışıyorum. 

EKSİK PUSULA: Şikayetler geldi seçimde. ‘Başkanım bize oy pusulası 2 tane verildi’ dendi. ‘Yahu olmaz öyle şey’ diyorum, ‘Vallahi iki tane verildi’ deniyor. Bir tanesi iki pusula verildiğini fark ediyor, ‘Bana eksik verildi’ diyor, ‘Bitti’ diyorlar. O eksik olan pusula büyükşehir belediyesi pusulası.

96’SI CHP ÜYESİ: İstanbul’da görevlendirilen sandık başkanları 96 tane CHP üyesi. 3 bin 389 sandık kurulu başkanı birinci  derece akrabaları. 60 bin civarında görevlendirme var. Bunun üçte biri yani 20 bini kanuna uygun olmayan. Kamudan ihraç eden, görev alması kanunen yasak olan.

Binali Yıldırım, 1992’de Iğdır’da şehit düşen Mustafa Bayar’ın Beyoğlu ilçesinde bulunan baba ocağını ziyaret etti. 

SUYA VE ULAŞIMA İNDİRİM MÜJDESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Parti grubu 85 lira olan öğrenci aylık mavi kart ücretinin 40 liraya düşürülmesi için teklifte bulundu. AK Parti toplantıda su faturalarında “hanede yaşayan kişi sayısını esas alan tarife modeline geçilmesi” önerisi de sundu. Teklifte, ‘Hali hazırda uygulanan hane bazlı tarifeden kişinin günlük ihtiyacına göre kademe belirleyen ve birim fiyatında yüzde 40 indirim ön görülüyor.