24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'Hukukçuların üstünlüğünden söz edilemez'

Politik Eksen programının ilk bölümünde Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Salih Tuna konuk oldu. Salih Tuna, 'Hukukçuların üstünlüğünden söz edilemez' dedi.

28 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'Hukukçuların üstünlüğünden söz edilemez'
Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Habertürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın değerlendirmelerde bulunacağı Politik Eksen, 24 ekranlarında izleyiciye 'merhaba' dedi.

Başbakanı karşılamaya gelen büyük kalabalığı değerlendiren Salih Tuna, "Oraya gelen insanlar 'benim bir iradem var' diyen insanlar. Milli iradeye vurguyu siyasetçiler,aydınlar yaparlar ama oradaki 'özgül ağırlık' bakımından değerlendirecek olursak çok özel bir karşılamadır. Yani halk iradesine sahip çıktığını ortaya koyuyor. Önceki yıllarda Adnan Menderes, 'Yeter! Söz Milletindir!' demişti. Sonra Tansu Çiller benzer bir çıkış yaptı.. Erdoğan da millet iradesine vurgu yaptı. Hukuk neyse de hukukçuların üstünlüğünden söz edilemez" dedi.

Salih Tuna, Politik Eksen programındaki açıklamalarına şöyle devam etti:

YOLSUZLUK VE HIRSIZLIK HALK İRADESİNE KARŞI YAPILMIŞTIR

Esasen son dönemlerde güçlü şekilde vitrin malzemesi olarak ortaya konan yolsuzluk ve hırsızlık, milletin iradesine karşı yürütülen bir hırsızlıktır. Her zaman olduğu gibi tercüme odalarında yetişen aydınlar bizde gezi olayları ve sonrasında zihinsel olarak bir mıntıka temizliği yaptılar. Bize hep şunu söylediler, 'Demokrasi sandık değildir'.. sonra, 'Sandık belirleyici değildir've neredeyse 'Sandık herşey değildir'e getirdiler.

HALK İRADESİNE KARŞI YARGI İRADESİ

Mümtazer Türköne köşe yazısında Başbakanın bu kaosu yönetebilmesi için erken seçimin bile çözüm olmadığını söyledi. Türköne, "Çünkü burada halk iradesinin karşısında başka bir irade var o da yargı iradesi" dedi. Bunun benzerini de askeri arkasına alarak Fatih Hilmioğlu söylemişti.'Yüzde 99.9'la bile iktidara gelseniz olmaz kardeşim' demişti. Niye adamı içeride tutuyorsunuz?

BAŞARAMADILAR AMA FATURAYI TÜRKİYE ÖDEDİ

Mümtazer Türköne dahil olmak üzere herkese söyliyeyim. Bu iş bitmiştir. Böyle bir darbe girişimi olmuştur ama başarılı olamadılar, yenildiler ama bunun faturası da ekonomik olarak Türkiye'ye çıkmıştır. Türkiye bedelini çok ağır ödedi. Bunun için de somut bir örnek vermek istiyorum. Erbil ile Bağdat anlaşmıştır.. Halk Bankası aradan çıkmıştır.. Direkt Amerikan bankaları üzerinden işlem yapılacaktır. Başardıkları budur.