25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

‘Kardeşliğimizi bozamazlar’

“Başkentte Sivas Günleri” etkinliğinde konuşan Yıldırım “İster PKK kılığında, ister FETÖ kılığında gelsinler, kardeşliğimizi asla bozamazlar. İşte sema da bizim, semah da bizim. Alevi de bizim Sünni de bizim. 81milyon bizim” dedi.

14 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
‘Kardeşliğimizi bozamazlar’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Başkentte Sivas Günleri” etkinliğinin açılışında konuştu. Her hafta ayrı bir şehre ev sahipliği yapan Ankara’da bugün Sivas günlerinin olduğu belirten Yıldırım, fuarların, şenliklerin ticari, ekonomik hayatı canlı tutan organizasyonlar olduğunu ifade etti. Yıldırım Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlere bakıldığında, 81 ilin özetinin görüldüğünü dile getirdi.

CUMHURİYETİN TEMELLERİ ATILDI 

Anadolu’da kurulan bütün medeniyetlere ev sahipliği yapan Sivas’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir olduğunu anımsatan Yıldırım, Sivas’ın “Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece” diyen Aşık Veysel’i kazandırdığına dikkati çekti. 

81 MİLYON HEPSİ BİZİM 

Yıldırım, yüreği vatan sevgisiyle ömrü bayrak sevdasıyla geçen şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun da Sivaslı olduğuna işaret ederek “Allah kendisine rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi. Pir Sultan Abdal’ın diyarı olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: İşte sema da bizim, semah da bizim. Alevi de bizim Sünni de bizim. 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiye’yiz. İster PKK kılığında, ister FETÖ kılığında gelsinler birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamazlar. Salı günü hicri yılbaşı. Peygamber Efendimizin Mekke’nin karanlığından Medine’nin aydınlığına çıktığı tarihin başlangıcı. Muharrem umut ayıdır çünkü Hicretin başladığı aydır, hüzün ayıdır, çünkü iktidar hırsı yüzünden Hazreti Ali Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin’in ve 71 akrabasının katledildiği Kerbela olayının da gerçekleştiği aydır.

Kahramanları ziyaret etti 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, görevleri başında yaralanan güvenlik görevlilerini tedavi gördükleri GATA’da ziyaret etti. Hastanede tedavi gören güvenlik görevlileriyle sohbet eden Yıldırım, kendilerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastaların sağlık durumuna ilişkin bilgi alan Yıldırım, kendisini ziyaret ettiği için mutlu olduğunu söyleyen bir güvenlik görevlisini alnından öptü.