16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu, CHP’de liyakat bırakmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürekli eleştiri konusu yaptığı ‘liyakat’ konusunda sınıfta kaldı. Bu itiraf niteliğindeki tespit ise, CHP’nin eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin’den geldi.

star.com.tr11 Şubat 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu, CHP’de liyakat bırakmadı
Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için İstanbul'da eski bir ANAP'lı olan İmamoğlu'nu, Ankara'da MHP geçmişi olan Yavaş'ı , İzmir ve Kadıköy'de de HDP açıklamaları ile CHP’li olduklarını unutturan adaylar göstermesi, partiyi karıştırdı. Kılıçdaroğlu,, MHP'de kendine yer bulamayan Fatih Bucak'ı Siverek'ten CHP adayı göstererek partinin içinde yaşanan kaosu körükledi. 
 
Son olarak CHP Genel Başkanı'nın, Maltepe'de Ali Kılıç'ı aday göstermesi ile, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi istifa etti. Partinin aday tanıtım toplantısı sonrasında eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
 
İstanbul'dan aday olması beklenen CHP'li Gürsel Tekin, adaylar konusunda görüşünün bile alınmadığını söylerken, Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler için liyakate bakmadığını söyledi.
 
"ŞAHSİ YAKINLIK ÖNE ÇIKARILDI"
 
CHP'li Gürsel Tekin'in açıklamaları Kılıçdaroğlu'nun 3 Ocak 2017’de partinin grup toplantısında , ‘Eğer devlette liyakat sistemini bozarsanız, bozduğunuz andan itibaren devleti çökertirsiniz. Şuanda çöken bir devlet gerçeğiyle karşı karşıyayız.’  sözlerini hatırlattı.
 
Tekin yaptığı açıklamada, ‘'Biz liyakati savunan bir partiyiz. Liyakat ilkesinin her yere egemen olmasını isteriz. Ne yazık ki aday belirleme sürecinde bu ilkenin gereği de yerine getirilmedi. Liyakat ilkesi bir kenara bırakıldı, şahsi yakınlık ve tutum öne çıkartıldı. Kişisel, şahsi ölçütler ve keyfilik ne yazık ki maliyetsiz değildir.'' sözleriyle Kılıçdaroğlu'na '1 Nisan' mesajı verdi.
 
 
“HER YERDE BAŞKA KRİTER UYGULANDI”
 
''Her seçim çevresinde adeta farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyuldu’ diyen CHP’li Tekin, ‘Bir yerde uygulanan kriter diğer yerde uygulanmadı. Birçok büyükşehirde, kamuoyu anketlerinde, örgütte en çok destek bulan arkadaşlar aday gösterilmedi.'' sözleriyle Kılıçdaroğlu'na yüklendi.
 
CHP, TABANI KILIÇDAROĞLU'NUN 'TEK ADAM' UYGULAMALARINA TEPKİLİ
 
CHP ilçe teşkilatlarından istifalar gelirken, en dikkat çeken tepki Kılıçdaroğlu'nun 'tek adam' yetkisi kullanarak belirlediği Maltepe adayı Ali Kılıç için geldi. CHP Maltepe il teşkilatı mahalle temsilcilerine dahil tamamen istifa etti.
 
Maltepe'den Ankara'ya yürüyüş başlatan partililer adına konuşan eski CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu'nun 'Parti Meclisi'nden geçememiş, MYK'dan geçememiş ve kendisine güven duymadığımız bir kişi, kendi ilçemizden aday yapıldı.' " Maalesef büyük inşaat firmaları belediyelerin aday belirleme süreçlerine müdahil olmuş durumda. " sözleri dikkat çekti.
 
 
'TERÖRE TESLİM OLAN İKTİDAR' DEMİŞTİ, PKK SEVİCİ İLE ALMANYA’DA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
 
İzmir ve Kadıköy için HDP'yi aratmayan adayları CHP'den aday yapan Kılıçdaroğlu, yine 3 Ocak 2017 parti grup konuşmasında ‘Teröre teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Mücadeleyi nasıl yapacağını bilmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Terörle mücadele akılla, bilgiyle, kültürle olur.’ demişti. Aynı Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerin stratejisini Almanya’da PKK sevicilerle birlikte şekillendirdi.
 
Almanya’nın HDP/PKK sevici Sevim Dağdelen ile fotoğraf çeken Kılıçdaroğlu, konuşmasında ‘Birilerinin sırtını sıvazlarsanız terörü yeşertirsiniz.’ sözleri ile Türkiye’nin terörle mücadelesini kötülüyordu. Gelinen noktada 31 Mart yerel seçimleri için FETÖ sırtını sıvazlayan Tunç Soyer'i CHP'nin kalesi sayılabilecek İzmir'e, HDP sırtını sıvazlayan Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy'e aday yapıldı.