25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu Öcalan'a özgürlük isteyen CHP'li adayı savundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristbaşı Öcalan'a özgürlük isteyen CHP'li aday Karaağaç'ı skandal ifadelerle savundu.

star.com.tr19 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yerel seçimde CHP'nin Antalya'daki adayları arasında, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük talep eden, 2012'de BDP Antalya İl Başkanı olan Abdülbaki Karaağaç bulunuyor.
 
Karaağaç'ın adaylığı ile ilgili tepkilere kulak asmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdülbaki Karaağaç'ı savundu.
 
Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Karağaaç'a yönelik tepkilerin sorulması üzerine, ''Olabilir CHP'ye gelmiştir. Bu adam vatan haini mi? Belki bu adamın bu işlerle hiç bir ilgisi yoktur.'' dedi.
 
 
 
Ancak, 2012'de BDP Antalya İl Başkanı olan CHP'li Abdülbaki Karaağaç'ın terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'a özgürlük istediği skandal görüntüler günlerce gündemdeydi.
 
KARDEŞİ GRİ LİSTEDE
 
CHP Kepez Belediye Meclisi üyesi adayı Abdülbaki Karaağaç'ın PKK'nın dağ kadrosunda yer alan kardeşi Abdülhadi Karaağaç ise İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı gri listedeki aranan teröristler arasında yer alıyor. PKK/KCK terör örgütünün sözde komutanlarından biri olarak bilinen Karaağaç'ın fotoğrafının altında, 1960 yılı Kurtalan doğumlu olduğu belirtiliyor.