25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kosova Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan Osmani'yi resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani'yi resmi törenle karşıladı.

AA1 Mart 2022 Salı 17:05 - Güncelleme:
Kosova Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan Osmani'yi resmi törenle karşıladı

Osmani'nin bulunduğu makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Osmani'nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Osmani, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı, Türkçe "Merhaba asker." diyerek selamladı.

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Osmani, merdivenlerde Türkiye ve Kosova bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine iştirak edecek Erdoğan ve Osmani, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İdari İşleri Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan
  • Kosova
  • Vjosa Osmani