20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Meclisi bombaladı, mahkemede inkar etti

İhanet şebekesinin inkâr stratejisine 44 kişiyi şehit eden eski yüzbaşı pilot Türk de katıldı. Türk, atış yaptığı yerin TBMM olduğunu bilmediğini söyleyerek üzerine atılan suçlamaları reddetti.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Meclisi bombaladı, mahkemede inkar etti

FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında Ankara’da eski pilot yüzbaşı Hüseyin Türk, darbe girişimine ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı savcılık beyanı ile bombalama talimatının yer aldığı telsiz kayıtlarını mahkemede inkar etti. 15 Temmuz’da Ankara semalarında bomba yağdıran Türk, 44 polisi şehit ederken 68 vatandaşı da yaraladı. Türkiye genelinde televizyon yayınlarını kesmek için havalanan Türk uçakta kalan son iki bombayı da TÜRKSAT antenlerine atmak istedi ancak Akıncı Üssü’nden kendisini yönlendiren eski yüzbaşı Ahmet Tosun, talimatıyla TBMM’ye iki bomba attı. Bombalardan biri, TBMM’nin ikinci katındaki Başbakan’ın makam odasının bulunduğu bölüme, diğeri ise makam odasına giden koridora isabet etti. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda 36 kişi yaralandı. Ayrıca saldırıya uğrayan kamu kurumlarında yaklaşık 75 milyon liralık hasar oluştu.      

UÇMADIĞINI SÖYLEDİ 

İhanet gecesi uçmadığını iddia eden Türk, inkar üzerine kurduğu şu savunmayı yaptı: Uçakta teknik bir sorun oldu. Pisti terk edip take off havuzuna gittim. Arızanın giderilmemesi üzerine uçuştan vazgeçtim. DESK bölgesine geçtim. Beni karşılayan ekip, gönderenlerden farklıydı. Buradakiler, ‘Darbe oluyor haberiniz var mı?’ dediler. Onlara, ‘Bana terörle mücadele harekatı var dediler, ne bileyim’ karşılığını verdim. Darbeyi burada öğrendim. Bulunduğumuz yerde maskeli, silahlı askerler vardı. Bu sırada Ahmet Özçetin’i gördüm. Bana ‘Kursiyerlerini filodan gönder. İlk fırsatta buradan gidin.’ dedi. Kursiyerlere bunu bildirdim. Silahlı askerler yüzünden güçlükle buradan çıkıp lojmana ailemin yanına geçtim. 

SAVCILIK SORGUSUNDA HER ŞEYİ İTİRAF ETMİŞTİ

Savcılık sorgusunda Türk, şunları söyledi: Hedef bölgesinin koordinatlarını Ahmet Tosun telsizle verdi. Ankara’nın güneyinde bir yerdi. Tosun, gittiğim yerde büyük ve küçük antenler olduğunu ve verilen koordinata ateş etmem gerektiğini söyledi. Verilen koordinata (TÜRKSAT) dört tane MK-82 klasik mühimmat attım. Uçakta altı mühimmatım vardı. Burası şehir dışında bir yer olduğu için garipsemedim çünkü büyük terör harekatı olacağı söylendi. Ben atış sırasında antenlerin olduğunu gördüm, çevrede insan olup olmadığını göremedim. Dördüncü atıştan sonra Tosun, mühimmatı bitirmememi söyledi. Tekrar bir koordinat vererek buraya yönlendirdi. Telsizden ‘Burası şehir içi bir yer mutabık mıyız’ diye sordum. Onlar da ‘Mutabıkız atış serbest dediler.’ Ben de kalan 2 bombayı da verilen koordinata (TBMM) attım. Daha önce terörle mücadele harekatı kapsamında Türkiye’de sivil yerleşim birimine hiç atış yapmadım. Türkiye’de de böyle bir atış yapıldığını bilmiyorum. Bombalama yaptığım yerin Ankara olduğunu biliyordum. Öte yandan Türk hakkında, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.