25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

MHP'li Yalçın: CHP'nin birinci çıktığı yerlerde vatandaşlarla tekrar buluşacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, “Öncelikli olarak son genel seçimlerde CHP'nin birinci çıktığı yerlerde önceliği onlara verme suretiyle vatandaşla tekrar buluşacağız. Buradaki maksadımız, CHP'nin başını çektiği, ‘İttifak ne yapmaya çalışıyor?' sorusunun cevabını gördüğümüz pencereden insanlarımıza aksettireceğiz” dedi.

AA13 Şubat 2022 Pazar 13:25 - Güncelleme:
MHP'li Yalçın: CHP'nin birinci çıktığı yerlerde vatandaşlarla tekrar buluşacağız

MHP'nin Kızılcahamam Patalya Otel'de, "milli bilinci uyanık tutmak ve teşkilat çalışmalarının belirlenmesi için" düzenlediği il başkanları toplantısı sona erdi.

Yalçın, basına kapalı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu toplantıyı, MHP'nin 4 Eylül 2021'de başlayan çalışma süreci ve programı içinde değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen bölge toplantıları ve "Adım Adım 2023 İl İl Anadolu" başlığıyla yapılan çalışmalara değinen Yalçın, şöyle devam etti:

"Pandeminin verdiği sıkıntıyı bir nebze bölge toplantılarında attık. Partililerimiz bir araya gelerek moral buldular. Bölge toplantıları, içe dönük bir çalışmaydı. Hemen akabinde 'İl İl Anadolu' adı altında illerimizi gezmeye başladık. Genel merkez görevlileri, milletvekillerimiz Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizin hepsi seferber oldu. Yereldeki insanımıza ulaşma gayreti içinde oldular. STK'ler, esnaf, muhtarlar ziyaret edildi, dertleri dinlendi. Sıkıntı duydukları hususlar genel merkeze intikal ettirildi. Biz de onu değerlendirmekle birlikte peyderpey hükümete intikal ettiriyoruz. Bu ziyaretlerden umduğumuz faydayı bulduk."

- "TESPİTLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ"

Yalçın, "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları"nın da 18 Şubat'ta başlayacağını anımsatarak, "Son genel seçimlerde CHP'nin birinci çıktığı yerlere gitmek, önceliği onlara vermek suretiyle vatandaşla tekrar buluşacağız. 'CHP'nin başını çektiği ittifak ne yapmaya çalışıyor' sorusunun cevabını, insanlarımıza aksettireceğiz. Bu ittifak çerçevesinde 2023 seçimlerine hazırlanırken millete neyi vaat ettikleri, bunların gerçek olup olmadığı hususunda MHP olarak tespitlerimizi insanımızla paylaşacağız." dedi.

Yaza kadar ülkedeki tüm ilçeleri gezmiş olacaklarını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu, daha sonraki faaliyetlerle de taçlandırılacak, orada bitmeyecek. Artık MHP sahaya inmiştir, tüm teşkilat kademeleriyle 2023 yılının haziran ayına kadar bu böyle devam edecek. Bunun bilinmesini isteriz. Aktif bir siyasi hayat, çaba içerisindeyiz ve aldığımız sonuçlardan da doğrusu çok memnununuz. Çünkü partimiz şu anda sahada en rahat partidir. İnsanımıza söylemlerimizi ulaştırabildiğimiz gibi vatandaşlarımızın taleplerinin ne olduğunu da rahat bir şekilde not alıp, gereğini yapıyoruz."

Yalçın, İzmir'in Bayraklı ilçesinde büyük bir toplantıyla başlatılacak çalışma kapsamında İzmir'in diğer 4 ilçesinin de taranacağını vurgulayarak, "Bu çalışmada ilk etapta sayı 125 ilçe, 5 ildir." bilgisini paylaştı.

- "TÜRKİYE YÜKSEK ENFLASYON SARMALINDAN KURTULACAKTIR"

Yalçın, toplantıların ardından yazılı açıklama da yaptı.

Geçen hafta MYK üyelerinin, bu hafta il başkanlarının katılımıyla yapılan toplantılarda, Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan konuların ele alındığını aktaran Yalçın, 2023'te yapılacak seçimlere hazırlık mahiyetinde yürütülecek siyasi faaliyetler üzerinde durulduğunu, "Seçim Kanunu'nda öngörülen değişiklikler, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun program ve çalışmaları ile ekonomik gelişmeler" konusunda sunumların yapıldığını ifade etti.

Yalçın, toplantılarda il başkanlarına Siyasi Etik Kurulu'nun faaliyetleri konusunda bilgi verildiğini de dile getirdi.

- "MİLLETLE BULUŞUP DERTLEŞECEĞİZ"

Öncelikli hedeflerinden birinin, "zillet ittifakı ve yıkıcı siyasi faaliyetleri hakkında milletin bilgilendirilmesi" olduğunu belirten Yalçın, CHP'nin kendini güçlü saydığı il ve ilçelerde milletle buluşup dertleşeceklerini vurguladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Yedisi bir yerde' dediğimiz muhalefet korosunun kirli çoraplarını ortaya dökeceğiz. CHP'nin, sureti haktan görünerek tezgahladığı siyasi oyunların iç yüzünü millete anlatacağız. CHP'nin gizli gündemini açık edecek, PKK'nın siyasi temsilcisi olan HDP ile şeffaf bir ortaklıktan kaçınsa da fiilen kaderdaşlık etmesinin sebeplerini bütün çıplaklığıyla gözler önüne sereceğiz. Zillet ittifakının arkasındaki küresel güçlerin bulunduğu gerçeğini hafızalara kazıyacağız. Başını ABD'nin çektiği Batılı ülkelerin, neden halk iradesine rağmen Türkiye'de yönetim değişikliği istediğini, halk iradesiyle iş başına gelen iktidarı ve Cumhur İttifakı'nın gücünü hazmedemeyip niçin zillet cephesini desteklediğini, bıkıp usanmadan halka izah edeceğiz. CHP'nin gerçek yüzünü kendi kazanç bölgelerinde halka anlatacak, foyasını meydana çıkaracağız."

- "MİLLETİMİZ BİZİ DİNLEYECEK"

CHP'nin, topluma karamsarlık, ümitsizlik aşılama çabasında olduğunu ileri süren Yalçın, "Zillet ittifakının ana hedefi, adı konmamış bir sözde çözüm ve açılım sürecine kapı aralamaktır. Ancak zillet cephesi çok önemli bir hususu unutmaktadır, Türk milleti, iyiyle kötüyü, yalanla gerçeği ayırt edecek ferasettedir. Millet, en iyi hakemdir, nihai karar merciidir. Milletimiz bizi dinleyecek, meramımızı anlayacaktır. CHP ve bağlaşıklarının hesabı, 2023 seçimlerinde millet tarafından sandıkta görülecektir." değerlendirmesinde bulundu.

- EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER

Türkiye'nin, bütün ülkeleri etkisine alan küresel ekonomik krize rağmen dirençli ekonomiye sahip ülkeler arasında yer aldığına işaret eden Yalçın, 2021 büyüme rakamları ve ihracat verilerinin, Türk ekonomisinin küresel kriz ve şoklara karşı dayanıklılığını gözler önüne serdiğini belirtti.

Yalçın, dövizdeki oynaklığın sona erdirilmesi ve kontrolsüz kur artışının dizginlenmesinden sonra enflasyonun düşürüleceğini, makroekonomik istikrarın kazanılacağını kaydetti.

"Muhalefetin yaptığı gibi açlık ve yoksulluk edebiyatıyla toplumu karamsarlığa sevk etmenin kimseye yararı yoktur" ifadesini kullanan Yalçın, devletin halkın refahı ve küresel ekonomik krizin en az hasarla atlatılması için bütün imkanlarını seferber edeceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini bildirdi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için, vergiler başta olmak üzere bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiğini belirten Yalçın, iktidarın bu yönde de çalışmalara başladığını anımsattı.

  • MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli
  • Edip Semih Yalçın