18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Muharrem İnce 'Başörtülü bacım' deyince alkış tufanı koptu

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin başörtüsü konusundaki usul tartışması kapsamında yaptığı konuşmada sinirler zaman zaman gerildi. İnce’nin, 'başörtülü bacım' ifadesi AK Partililer tarafından da alkışlandı.

31 Ekim 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Muharrem İnce 'Başörtülü bacım' deyince alkış tufanı koptu
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin başörtüsü konusundaki usul tartışması kapsamında yaptığı konuşmada sinirler zaman zaman gerildi. İnce’nin, "başörtülü bacım" ifadesi ise herkes tarafından alkışlandı.

AK Partili Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Gönül Şahkulubey, Sevde Beyazıt ve Gülay Samancı, TBMM Genel Kurulu’na başörtüleri ile girdi.
AK Partili kadın milletvekillerinin Genel Kurul salonuna girişlerinde hiçbir partiden herhangi bir tepki gelmezken, AK Partili milletvekilleri başörtülü kadın milletvekillerini tebrik etti. CHP’li Dilek Akagün Yılmaz da üzerine giydiği Türk bayrağı üzerine Atatürk resmi bulunan tişörtü ile salona girdi. Başkanlığını Meral Akşener’in yaptığı oturuma 10 dakika ara verildi. Akşener, Grup Başkanvekillerini konuşmak üzere odasına çağırdı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Bülent Arınç, Bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, İsmet Yılmaz, Mehmet Müezzinoğlu da Genel Kurul’da hazır bulundu.



Meclis Başkanvekili Meral Akşener’in oturumu yeniden açmasından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce bir konuşma yaptı.

İnce “Başörtülüler sadece sizin değil bizim de bacımız. Belma hanım size bir şey söyleyeceğim, benim bir tane bacım var, bir tane kız kardeşim var o da kapalı, sizin gibi açık değil. 4 arkadaşınız resetlenmiş ya, benim kız kardeşim 12 yaşından beri resetlenmiş. Başörtülü bacım dediğim zaman benim ağzıma yakışır bu, ama ben bunu siyaset için kullanmam, size de kullandırmayacağız” dedi, herkes tarafından alkışlandı.