19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Nabza göre şerbet veren Bukalemun İttifakı'

Başkan Erdoğan, CHP-İP-HDP-Saadet’in Doğu’da bölücü, Batı’da Atatürkçü, Ankara’da Ülkücü’ bir bukalemun ittifakı oluşturduğunu belirterek “Ezan-bayrak karşıtlarını da bu ittifaka dahil ettiler” dedi. 

15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
'Nabza göre şerbet veren Bukalemun İttifakı'

Türkiye Başkanı ve AK Parti Genel Recep Tayyip Erdoğan, partisince Hastane Metro Durağı önünde düzenlenen Yenimahalle mitinginde halka hitap etti. Külliye’nin taşındığından beri 4 yıldır Yenimahalleliler’le komşu olduğunu vurgulayan Erdoğan 3 dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Veysel Tiryaki’yi aday gösterdiklerini hatırlattı. Erdoğan, “Tecrübeyse tecrübe, gençlikse gençlik. Öyle yürüyemeyen, ayakta duramayanlarla bu iş olmaz. Dinamik, çalışacak, işini bilen, bu konuda tecrübeli arkadaşlara ihtiyacımız var” dedi. 

Başkan Erdoğan, “Nabza göre şerbet veren, Doğu’da bölücü, Batı’da Atatürkçü, Ankara’da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular” ifadelerini kullanarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dikkat edin, CHP’nin başındaki zat Ankara’da sürekli bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Nereden çıktı bu? Yanındaki hanımefendi de buralarda sürekli vatan millet edebiyatı yapıyor. Ancak ne Bay Kemal ne de hanımefendi HDP’nin niçin kendilerine destek verdiğini millete söylemiyorlar, neden? Bölücü örgütün uzantılarını CHP listelerinden, sözde iyi parti listelerinden belediyelere sızdırmak için yaptıkları kirli pazarlıklardan hiç bahsetmiyorlar. Üç ortak ağız birliği, söz birliği etmişçesine sabah akşam koro halinde bize kara çalıyorlar. Şahsıma ve milletimize hakaretler savuran sanatçı müsveddelerine sahip çıktıkları kadar bu ülkenin birliğine, dirliğine sahip çıkmıyorlar. Ezan, bayrak, devlet düşmanlarını savundukları kadar Türkiye’nin toprak bütünlüğünü ne yazık ki savunmuyorlar.”      

BÖLDÜRTMEYİZ 

HDP’lilerin bazı açıklamalarını vatandaşlarla izleyen Erdoğan, Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge olmadığını vurgulayarak “Türkiye 780 bin kilometrekareyle Anadolu toprağıdır. Buraların üzerinde biz spekülasyon yaptırtmayız, bu toprakları böldürtmeyiz. Kürdistan’ı çok seviyorsa Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var, defolsun oraya gitsin” diye konuştu. Türkiye üzerinde ameliyat yaptırmayacaklarının altını çizen Erdoğan, şunları söyledi: “Biri de çıktı ‘Biz sırtımızı PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye dayamışız...’ diyor. ‘1 Temmuz’a kadar eğer terörle mücadele yasasını kaldırmazlarsa savaş kapıyı çalar’. Ee, ne oldu? Kaldırmadık, 1 Temmuz çoktan geçti, kaldırmadık, ne oldu? ‘Savaş kapıyı çalacakmış...’ Buyursunlar gelsinler, topu birden gelsin... Biz bu CHP, bu HDP, arkasında ne var, terör örgütü var, sözde İYİ Parti ve Saadet dörtlü çete ve Allah aşkına 31 Mart’ta bunlara gereken dersi vermeyecek miyiz?.. Bugüne kadar Bay Kemal’in ağzından bütün bu olan rezaletlere tek bir cümle işittiniz mi? Hanımefendinin bununla ilgili tek bir sözünü duydunuz mu? Saadet’in buna dair tek bir eleştirisine rastladınız mı? Ama her gün bize iftira atıyorlar. En ufak meselelerde bile söyleyecek sözleri var. Fakat Türkiye’nin toprak bütünlüğüne, birliğine, beraberliğine, bekasına dair bir cümleleri yok.” 

Böyle bir muhalefetin Türkiye’ye hayrı olamayacağını anlatan Erdoğan halka “31 Mart’ta bukalemun ittifakını sandığa gömmek gerekmez mi? 31 Mart’ta bunlara esaslı bir Osmanlı tokadı vurmak gerekmez mi?” sorularını yöneltti.     

Bay Kemal kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin belediyecilikte sembol bir isim olduğuna dikkati çeken Erdoğan Özhaseki’nin 5 dönem Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını, ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini yürüttüğünü hatırlattı. Ankara’yı geleceğe taşıyacak isimlerle yollarına devam etme kararı aldıklarını ifade eden Erdoğan, “Peki muhalefet ne yaptı?” sorusunu yöneltti. Erdoğan, şöyle dedi: “Tencere yuvarlanır, kapağını bulurmuş. Bay Kemal de gitti, büyükşehirde tam kendisi gibi birini buldu. 9 yılda 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı, kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı. Daha önce iki kez yenilmiş bir şahsı tekrar Ankaralının karşısına çıkardılar. Seçim öncesi CHP kapısından ayrılmayan, sonra istifa edip alengirli işlere bulaşan bu zatı, ‘işte adayımız’ diye Ankara’ya dayattılar. Sadece bununla da kalmadılar, bölücü örgütün siyasi uzantılarını da kollarının altına aldılar. Marjinalleri, sapkınları, ezan-bayrak karşıtlarını da ittifaka dahil ettiler.”      

Tıpış tıpış Külliye’ye geldiler 

Başkan Erdoğan Cumhurbaşkanlığının Beştepe’deki Külliye’ye taşınma kararı sonrası atılan iftira ve yalanları hatırlatarak şunları söyledi: “Bizzat CHP’nin başındaki zatın yönettiği karalama kampanyalarını en iyi Yenimahalleli kardeşlerim biliyor. Affedersiniz, ‘altın klozetten tuvaletler’ yaptırmışız. Yüz binlerce liralık masalara, kaşık çatallardan bardaklara ve avizelere kadar her türlü yalanı söylediler. Niye? Mesleği yalan da onun için. Söylemedik yalan, atmadık iftira bırakmadılar ama sonunda tıpış tıpış da oraya geldiler. Biz hiçbir eserimiz gibi Külliye’mizi de ülkemize kazandırırken onların yalanlarına, iftiralarına aldırmadık.” 

Ezan düşmanlarıyla berabersiniz 

Başkan Erdoğan AK Parti’nin temsil ettiği yatırım siyasetiyle CHP’nin temsil ettiği takoz siyasetinin mücadelesinin yaşandığını belirterek CHP’nin “başarısızlık, beceriksizlik, iş bilmezlik” demek olduğunu kaydetti. Erdoğan “Merhum Menderes’ten rahmetli Özal, Erbakan ve Türkeş’e kadar bütün liderler CHP’nin saldırılarına maruz kalmıştır. Biz de her reformda karşımızda her zaman CHP’yi bulduk. Bunlarda yalan gani” dedi. Türkiye’de darbe dönemlerinin demokraside yol açtığı tahribatı temizlemek istediklerine işaret eden Erdoğan, “Karşımızda cuntacı CHP’yi bulduk. Başörtüsü, kılık kıyafet üzerindeki yasakları kaldırmak istedik, karşımızda milli irade düşmanı CHP’yi bulduk. Siyasette, ticarette, istihdamda kadınlarımızın konumlarını güçlendirmek istedik, ezanımızı ıslıklayan marjinaller ile yine CHP’yi bulduk” ifadesini kullandı. Alandaki kalabalığa video izleten Erdoğan, “Bay Kemal, siz bu ezan düşmanlarıyla berabersiniz. Meral Hanım, siz ezan düşmanlarıyla berabersiniz. HDP’yi zaten söylememe gerek yok, külliyen ezan düşmanlarıyla beraber ama üzülüyorum ki Saadet de onlarla beraber... Bayrağımızı yakanlar bunlar. Bu dörtlü çete bunlarla beraber mi? Ezanımıza tahammül edemeyenler bunlar” şeklinde konuştu. 

S-400 İŞİNİ BİTİRDİK GERİ ADIM ATMAYIZ

Başkan Erdoğan,  Türkiye’nin güvenliğinden asla taviz vemeyeceklerini belirterek, “Güney sınırımızdan ülkemize yönelik gerçek bir tehdit var.  S-400 işini bitirdik. Geri adım atmamız söz konusu değil” dedi.

Başkan Erdoğan, Show TV, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu: 

AKŞENER TEPKİ: Denizli ve Aydın’da çok ciddi bir yanlış yaptı. ‘Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizliler, Aydınlılar’ dedi. Tayyip Erdoğan böyle bir şeye tahammül edemez. Hiçbir vatandaşıma kalkıp da terörist diyecek kadar bu işlerin farkında olmayacak birisi değilim, daha kaba bir ifadeyle enayi değilim. Ben hiçbir siyasi partiye oy verene ‘terörist’ ifadesini kullanmadım. Siyasetin bu kadar acemisi değilim. 

CUMHUR İTTİFAKI: Meydanlarda halkımın teveccühünü çok çok iyi görüyorum. İnanıyorum ki, artık final dönemine giriyoruz. Hele hele şimdi Ankara, İstanbul, İzmir mitinglerini yapacağız. Bu mitinglerde sayın Bahçeli ile Cumhur İttifakı’nın iki tarafı olarak birlikte olacağız.

ZANA SAYGISIZLIK: Bu milletin kırmızı çizgisi ezan, bayrak ve vatandır. Bundan taviz yok. Değerlerimize yönelik her türlü saldırı beka tartışmasından bağımsız düşünülemez. Zaten onların ezana, bayrağa saygısı yok. Bunlar ezan saatinde bunu planlıyorlar. 

KANALİSTANBUL: Kanalistanbul’la ilgili olarak inşallah bu yıl içerisinde ihalesini yapacağız. O da İstanbulumuza ayrı bir zenginlik katacak. Kanalistanbul adeta Suveyş, Panaman’dan sonra çok daha farklı bir proje olarak hazırlandı. Proje muhteşem. İstanbulumuza ayrı bir güzellik katacak. 

KRİZ GERİDE KALDI: Artık krizler geride kaldı. 2019, tam aksine ateşlemenin yapılacağız bir yıl. 2019 güncel verileri ekonominin ılımlı bir toparlanma eğilimini işaret ediyor. Nisan itibarıyla yapısal reformlarla süreci güçlendireceğiz. 

S-400 SİSTEMİ: Türkiye’nin güvenliğinden taviz veremeyiz. Güney sınırımızdan ülkemize yönelik gerçek bir tehdit var. Şu anda Suriye’nin elinde bu tür silahlar mevcut. Böylesi bir tehditle karşı karşıya kalan bir ülke, biz de ülkenin güvenliğimizi teminat altına almamız lazım. S-400 işini bitirdik. Geri adım atmamız söz konusu değil. 

BERİL HOCA’NIN VEFATI: Allah rahmet eylesin Hatice Beril  Dedeoğlu’nun cenaze namazına katılamayacağım ama Galatarasay Üniversitesi’ndeki törene katılacağım. Beril Hanım’ın çok farklı bir yeri vardı. Aynı zamanda benim kurulumdaydı. Öyle bir değeri  kaybettik.