18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

'Pendik teknoloji merkezi olacak'

Marka bazlı projeler hazırladıklarını söyleyen Cin “Çocuklarımıza ve gençlerimize refah ortamında yaşayacakları bir kent bırakmak istiyoruz. 50 yıllık planlar yaparak gençlerimizin geleceğini hazırlıyoruz” diye konuştu.

KEMAL GÜMÜŞ / İSTANBUL19 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Pendik teknoloji merkezi olacak'

AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, 31 Mart Yerel Seçimleri için hazırladığı projeleri Star Gazetesi’ne anlattı. Başkan adayı Cin, önümüzdeki beş yıllık süre içerisinde taahhüt ettikleri 130’a yakın projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Pendik’in vizyon projelerle anılacak bir ilçe haline dönüşmesi gerektiği belirten Cin, Teknoloji Üssü ve Uluslararası Fuar Alanın da içinde yer aldığı 30’a yakın vizyon projesi olduğunu ifade etti. Projeleri 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine göre hazırladıklarını anlatan Başkan adayı Cin “Marka bazlı projelerimiz var. Çocuklarımıza ve gençlerimize refah ortamında yaşayacakları bir kent bırakmak istiyoruz. Günlük hesaplar içerisinde değiliz. 50 yıllık planlar yaparak gençlerimizin geleceğini hazırlıyoruz” diye konuştu. 

Başkan adayı Cin, seçim çalışmaları kapsamında toplumun tüm kesimleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

60 BİN İSTİHDAM 

Pendik’i Türkiye’nin teknoloji merkezi haline getireceklerini kaydeden Cin “Vizyonumuzu kısa, orta ve uzun vadeli yatırım programlarıyla gerçekleştireceğiz. Akademik çalışmaların yanı sıra yerli ve yabancı yatırımcıları bünyesinde barındıracak ve araştırmacılar için yaklaşık 60 istihdam sağlayacak bir teknoloji üssü kurulacaktır. Ayrıca Ar-Ge çalışmalarının ve yenilikçi girişimlerin desteklerden yararlanacağı bir merkez inşa edilecektir. Bu çalışma ülke ve bölge ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. 

İnşa edecekleri Uluslararası Fuar merkeziyle yerli ve yabancı firmaların ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel açıdan değer üreten bir iletişim imkanı elde edeceğini ifade eden Cin, bu projenin yabancı sermayenin ülkeye girişini sağlayacak bir zemin olacağını kaydetti. Fuar merkezinin ülke ekonomisiyle birlik İstanbul ve Pendik’in ticari hayatına ve istihdama katkı sağlayacağını vurguladı. Şehirde yapılacak Uluslararası Kongre Merkezinin ulaşım ağlarının merkezinde olacağını ifade eden Cin “Turizm açısından cazibe merkezi haline dönüşen ilçemiz, kültürel faaliyetlerin icra edilebileceği, ulusal ve uluslararası toplantı ve etkinliklerin gerçekleştirilebileceği konumdadır. Çamçeşme Mahallesi’nde inşa edilmesi planlanan bu yapı içerisinde toplantı, konferans ve sergi alanları bulunacaktır. Yapıya hizmet vermek üzere 386 araçlık kapalı otopark planlanmaktadır” dedi. 

SAHİL MİLLET BAHÇESİ 

Gözdağı güney cephesinde yer alan Ytong maden sahası alanına Millet Bahçesi yapılacağını belirten Cin “İçerisinde gençlerin kitap okuyabileceği, ücretsiz internet hizmetinden faydalanabileceği ve ders çalışabileceği kıraathane, cami, otopark, açık hava sineması, eğlence parkı, piknik alanı ve pazar yeri bulunacak. Sosyal donatı alanlarından ekolojik tarım alanlarına, göletlerden oturma ve dinlenme alanlarına herkesimin keyifli vakit geçirebileceği bir Millet Bahçesi oluşturulacak. Yine Güzelyalı Mahallesi’ne ilk defa sahil millet bahçesini kazandıracağız. Güzelyalı Sahili’ne 50 bin metrekare alana inşa edilecek” ifadelerini kullandı. 

PENDİK SPOR KÖYÜ 

Her türlü spor alanı ihtiyaçlarını da bu dönemde tamamen karşılayacaklarını söyleyen Cin “Kurna Mahallesi’nde inşa edilmesi düşünülen spor köyünde çeşitli açık ve kapalı sportif etkinlik alanlarının yanı sıra mesire ve dinlenme alanları planlanmaktadır. İlçemiz; meydan, eğlence alanları, çocuklar için oyun alanları, yürüyüş parkurlarıyla birlikte, kullanıcıların tüm gününü geçirebileceği nitelikli bir rekreasyon alanına kavuşmuş olacaktır” şeklinde konuştu. 

ULAŞIMA AKILCI ÇÖZÜM 

Sabiha Gökçen’e ikinci pist yapıldığını kaydeden Cin şöyle devam etti: Kapasitenin iki kat artacağını düşünerek Ankara Caddesi ile TEM E-80 Bağlantı Yolu arasındaki kesintisiz ve hızlı ulaşım ağı olacak. Kurtköy, Yenişehir, Ramazanoğlu ve Sanayi Mahallelerini kapsayan dört şeritli bağlantı yolu, trafiği rahatlatacak. Pendik ve Kartal’i birbirine bağlayan Aydos Bağlantı Yolu, Çamlık, Velibaba ve Ertuğrulgazi Mahallelerini kapsayan Semerkant Bulvarı ve Kartal Samandıra Caddesi arasında kesintisiz, hızlı ve güvenli ulaşım sağlanabilmesi için yol genişletilerek alternatif ve güvenli bir erişim güzergahı oluşturulacak. 

Pendik Çarşı ve Sahil Meydanı arasında kuzey ve güney yönlü nostaljik ulaşım hattı yapılacağını kaydeden Cin “Fatih, Orhangazi ve Ahmet Yesevi Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan Kemikli Dere Vadisi’nde yapılacak olan dere ıslah çalışmalarının ardından, geleneksel el sanatlarımızın devamlılığını ve geliştirilmesini sağlamak amacı ile el sanatları sokağı, sanat atölyeleri, kültürel aktiviteler için kültür merkezi ve açık hava müzesi planlanmaktadır. Spor alanları, çocuklar için oyun alanları, macera parkuru, hayvanat bahçesi, hobi bahçeleri de Sanat Vadisinde yer alacaktır” şeklinde konuştu. 

Başkan adayı Cin, muhabirimiz Kemal Gümüş’e projelerini anlattı.

MİLLET KIRAATHANESİ

TCDD atölyesinin restorasyon çalışmaları tamamlanarak, millet kıraathanesi haline getirilmesi ile alan altındaki aktarma istasyonuna, tren garına ve Pendik halkına hizmet veren bir sosyal mekan haline getirileceğini ifade eden Cin, binanın zengin kütüphanesinin yanı sıra sergi salonları, kültür ve sanat etkinliklerinin de yer aldığı bir yapı olacağınıkaydetti. 

YEŞİL E-5 PROJESİ 

Tavşantepe ve Tersane Köprüleri arasındaki E-5’in 1.5 kilometrelik bölümü yer altına alarak büyük alan kazanacaklarını söyleyen Cin “Fevzi Çakmak, Çamçeşme ve Kaynarca Mahalleleri kesintisiz bağlanacak. D-100 Karayolu’ndaki trafiğin önüne geçildiği gibi kazanılacak alan, sportif aktiviteler ve meydan olacak. Güzelyalı ve 29 Mayıs Köprüsü arasındaki bölümü kapatarak 12 bin metrekarelik alanı yeşil alan yapacağız” dedi. 

TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ 

İlçenin yeni dönemde bir teknoloji ve bilim üssü haline geleceği vaat eden Cin şunları söyledi; “yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmesi amacıyla kurulan Teknopark İstanbul, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da içine alan ve 1.300 hektarlık bir alan üzerinde kurulu İleri Teknoloji ve Endüstrileşme Parkı (İTEP) Projesinin en önemli etaplarından biridir. Proje kapsamında Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk üç teknoparkından birisi olması hedeflenen Teknopark İstanbul’un bulunduğu bölgeye bir de Türk-Japon Üniversitesi inşa edilecektir.”