20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sarıgül'ün CHP'den istifa edeceği iddia etti

Yerel seçimlerde CHP'den Şişli adaylığını alamayan Mustafa Sarıgül'ün partisinden istifa etti

star.com.tr23 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sarıgül'ün CHP'den istifa edeceği iddia etti

Eski Şişli Belediye Başkanı, 2014'te CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Saıgül, yazılı bir açıklama ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti.

Yıllardır gece gündüz çalışmaktan yorulmadığını söyleyen Sarıgül, seçimlere sadece 2 ay kalmışken belirsizlikten bıktığını ve yorulduğunu söyledi. CHP'deki en tecrübeli siyasetçi olduğunu söyleyen Sarıgül, 5 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlattı.

"Seçim neredeyse yarın"

2014 seçimlerinde HDP'nin desteği yokken %41 oy aldım diyen Sarıgül, o dönem CHP'nin yeterli desteği göstermediğini söyledi. 

"Benden sonra Nişantaşı taşra oldu"

Açıklamasında kendisinden sonra,  Türkiye'nin markası olan Nişantaşı'nın taşraya döndüğünü belirten Sarıgül, Şişli'de çöplerin toplanmaz, sokakların bakılmaz hale geldiğini iddia etti.

"Ben 4 yıldır hazırlanıyorum"

Seçimler için 4 yıldır hazırlandığını söyleyen Sarıgül, CHP'nin yönetimine kırgın ve tepkili olduğunu açıkladı. CHP'de kararsızlık, iç hesaplaşma, iç iktidar kavgası var diyen Sarıgül, "partinin ya kazanmak istemediğini; ya da umut olmayı beceremediğini" ifade etti.

"CHP'yi bırakıyorum ama siyasete devam edeceğim"

CHP'den ayrıldığını başka partiye geçmeyeceğini belirten Sarıgül, "kendimi Şişli'de yaşayan yurttaşlarıma emanet ediyorum" mesajı verdi. Şişli'den belediye başkanı adayı olacağını olacağını açıklayan Sarıgül, Şişli ve Türkiye'ye hizmet edeceğini belirtti.