23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Suriye'de barışa adım attık

Başkan Erdoğan, Soçi’deki tarihi diplomatik zaferi ve Suriye’de Türkiye’nin üstlendiği öncü rolü anlattı: Sınırlarımızın ötesinde barışa doğru bir adım attık, inşallah bunun devamı gelir. Artık kan dökülmesin.

20 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Suriye'de barışa adım attık

Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gaziler Günü Töreni’ne katıldı. Başkan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Kriz falan sakın ha bunlara aldanmayın. Güçlenerek geleceğe yürüyoruz. Öyle AVM’lerde şurada burada manipülasyon yapanlara aldanmayın. Bu ülkede Dolar ile Euro ile kira mira yok. Bundan sonra Türk Lirası geçer. Aksi takdirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, ABD değil. Burada Türk Lirası’nın hükmü vardır. Türk Lirası ile mağazanı kiraya verirsin alışverişini yaparsın” dedi.  

HALKIN VAKUR DURUŞU 

Teröristlerin hain saldırıları karşısında vakur bir duruş sergileyen halkımızın hain örgütlerin emeline ulaşmasına izin vermediğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “15 Temmuz’da sadece telefondan sizlere ‘Hadi meydanlara’ dedik. Milyonlar meydanlara döküldü. Ne olacak diye düşünmediler, bayrak, millet dediler, F16’lara tanklara toplara karşı... 16 saatte bu millet o FETÖ denen alçak, hain terör örgütüne karşı zaferle kucaklaştı. Bu millet bu destanı Çanakkale’de de yazdı. Bütün dünya karşısındaydı ama bizim Mehmedimiz Gazi Mustafa Kemal’le Çanakkale’de, Kocatepe’deydi. 15 Temmuz şehitlerimize, gazilerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.  Böyle bir milletin evladı olmaktan iftihar ettiğimi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları karşısında devlet olarak bize düşen, emanetlerine sahip çıkmaktır. Biz zaten sizin emanetçisiyiz. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize verilecek hizmetleri en iyi şekilde yürütmek için gerekli birimleri kurduk.”  

HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Erdoğan, “Ayağımıza sıkılan kurşunların nasıl sekip sahiplerini bulduklarını gördük. Bize kurulan tuzakların nasıl faillerini bulduklarına şahit olduk. Türkiye olarak Allah’ın ve tarihin bize yükledikleri sorumlulukları üstlendikçe hep aydınlandık. Buna karşı kafalarında kırk tilki dolaştıranların nasıl hüsrana uğradıklarını gördük. Türkiye 20 yıl önceki Türkiye’den daha zengin, daha etkilidir. Yarınki Türkiye daha güçlü, daha iddialı olacaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır. Biz ülkemizin potansiyelini biliyoruz. Hedeflerimize ulaşacağımıza eminiz” dedi. 

BİRİ KAPANIR BİRİ AÇILIR

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin karanlık bir meçhule doğru itilmeye çalışıldığını söyledi. Erdoğan, "Türkiye kendisine başka bir istikamet çizmiştir. Bir kapı kapanır, Allah başka yerden farklı kapılar açar. Yarınki Türkiye daha güçlü olacak” dedi.

BARIŞA DOĞRU ADIM ATTIK 

Türkiye karanlık bir meçhule doğru itilmeye çalışıldığını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye kendisine başka bir istikamet çizmiştir. Bir kapı kapanır, Allah başka yerden farklı kapılar açar. Bu yeni sürecin de sancıları var. Her kutlu doğum sancılı olur. Şehitlerimizin ardından ağladık, gazilerimizin acılarını paylaştık. Kimi zaman dost bildiklerimizin ihanetlerinin şaşkınlığıyla etrafımıza bakındık. Hiçbir zaman yeise kapılmadık. Umudumuzu kaybetmedik, mücadeleden vazgeçmedik. Biz sabrettikçe, mücadele ettikçe gördük ki arkamızda sadece milletimizin değil, yüz milyonlarca kardeşimizin desteği ve duası var. Sayın Savunma Bakanımız, Sayın Putin ile Soçi’de yaptığımız görüşmelerde, İdlib’deki barış görüşmelerini nasıl başlattığımızı ifade etti. 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. Bu sınırlarımızın ötesinde bir barışa adımdır” diye konuştu. 

Erdoğan, Prof. Dr. Mustafa’yı kabul etti 

Erdoğan Caltech Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaser S. Abu-Mustafa’yı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın kapalı gerçekleşen kabul, yarım  saat sürdü.  Prof. Dr. Abu-Mustafa, Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim üyesi olarak görev yaptığı Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde yapay zeka konusunda gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla birçok ödüle layık görülmüştü.