19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Teknolojik şehir Kahramanmaraş

Cumhur İttifakı’nın AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör yerel seçimler için hazırladığı projelerini açıkladı.

24 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Teknolojik şehir Kahramanmaraş

Şehrin çehresini değiştirecek iddialı projelerini Cumhurbaşkanlığı’nca açıklanan 11 maddelik manifesto çerçevesinde hazırladıklarını belirten Güngör; projelerini,  çevre ve şehircilik, kentsel yenileme, ulaşım, trafik ve otopark, su ve kanalizasyon, kültür, sanat, turizm ve tanıtım, tarihi ve kültürel varlıklar, yerel kalkınma, gençlik ve spor, sosyal hizmetler ile sosyal ve mesleki beceri kazandırma başlıkları altında oluşturdu. 

 ALT YAPI ÇÖZÜLECEK 

Şehir planlarını uzun vadeli şekilde hazırlayacaklarına dikkat çeken Güngör “Tüm ilçelerdeki altyapı ve ulaşım sorunlarını kısa sürede çözeceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmalarını bölgelerin özelliklerine ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre yürüteceğiz. İlçeleri kendi hikayelerine uygun şekilde geliştireceğiz. Akıllı şehir uygulamalarıyla teknolojinin tüm imkânlarını Kahramanmaraş halkının emrine sunacağız” diye konuştu. Hizmetlerinde tabiattaki canlı ve cansız tüm varlıklarla uyumu gözeten bir anlayışı benimsediklerini belirten Başkan adayı Güngör “Sosyal belediyecilik konusunda doğrudan insana dokunan hizmetleri ve projeleri yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Yatay şehirleşme ile tabiatla bütünleşen, mahalle ve komşuluk kültürünü ihya eden örnek yerleşim alanları kuracağı” ifadelerini kullandı. 

HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM 

Başkan adayı Güngör “Halkla birlikte yönetim” ilkesiyle, şehirle ilgili tüm önemli kararları orada yaşayanlarla birlikte alacağını söyleyerek “Tasarruf ve şeffaflık hassasiyetiyle belediyelerin kaynaklarını hem doğru hem de açık şekilde kullanacağız. Gördüğümüz ihtiyaçları projelendirdik”dedi.