24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ülkenin anahtarını isteyecekler

Meclis Başkanı Yıldırım, eşi adına yapılan okulun açılışında “Düne kadar İHA’ları bize vermiyorlardı” dedi ve ekledi: Hakkımız olan F-35 uçaklarımızı vermemek için çeşitli bahaneler üretiyorlar. Utanmasalar Türkiye'nin anahtarını isteyecekler. 

18 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ülkenin anahtarını isteyecekler

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy’de eşi Semiha Yıldırım adına yapılan okulda 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Ahmet Bayoğlu isimli bir öğrenci ile sohbet ettiğini aktaran Yıldırım şunları söyledi: Ne olacaksın diye sordum ‘robot yapacağım’ dedi. ‘Niye yapacaksın robotu Ahmet’ dedim. ‘Teröristlere karşı askerlerimizi korumak için robot yapacağım’ dedi. İşte bizim ihtiyacımız olan gençlik bu. Hem insan hayatının kutsal olduğunu biliyor, hem de güvenliğin bir ülkenin istikbali için olmazsa olmaz olduğunu biliyor. 

İHA, SİHA, HELİKOPTER 

Türkiye’nin kendi insanına güvenmesi gerektiğin savunan Yıldırım “Düne kadar İHA’ları bize vermiyorlardı. Şimdi dünyanın en gelişmiş İHA’larını SİHA’larını biz yapıyoruz. (ABD hükümetini kast ederek) Hakkımız olan f-35 uçaklarımızı vermemek için çeşitli bahaneler üretiyorlar. Utanmasalar Türkiye’nin anahtarını isteyecekler. Biz yaparsak en güzelini yaparız. İşte şimdi onu yapıyoruz. Artık kendi helikopterimizi yapıyoruz, İHA’ımızı, SİHA’mızı yapıyoruz. Savunma sanayimizde bağımlılığı ortadan kaldırıyoruz. Hepsini yerli ve milli imkanlarla Türk insanın alın teriyle yapıyoruz” dedi. Savunma sanayisinde yerli ve milli imkanlar ile türk insanını alın teri ve zekasıyla atılım yapıldığının altını çizen Yıldırım şunları söyledi: 

YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA 

Birbirimizi daha çok seversek, daha çok birlik olursak birlikte Türkiye olursak bize kimse zarar veremez. Bizde bilgi var, basiret var, gönül zenginliği var. Gençlerimizde çocuklarımızda enerji var. Büyük gururla ifade etmek isterim ki biz büyü bir medeniyetin evlatlarıyız. Gittiğimiz yere adalet götürdük, ahlak götürdük. İnsanlığın bu günlere gelmesinde büyük emeklerimiz oldu. Eğer çocuk ve gençlerimizi daha iyi yetiştirerek kendimize inanırsak, sesimizi dünyaya daha gür şekilde ulaştırırız. Başarmanın şartı inanmaktır. İnanıyoruz o halde başaracağız. Sadece vazgeçenler kaybeder. İnat edeceğiz, ısrar edeceğiz, mutlaka başaracağız.