20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'Yatırımları teşvik edeceğiz'

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 24 TV ve 360 TV ortak yayınında Mustafa Kartoğlu, Zeliha Saraç ve Zeynep Türkoğlu’nun sorularını cevapladı.

26 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Yatırımları teşvik edeceğiz'

Yıldırım’ın açıklamaları özetle şöyle: 

FUAR TURİZMİ: İstanbul’un ekonomisini büyüten yatırımları teşvik ederek, bunların bir kısmına belediye olarak ön ayak olacağız. Avrupa’da 1 yılda 50 milyon fuar ve kongre ziyaretçisi gidiyor. Bizde 300 binin altında. Hedefimiz; Avrupa fuar turizminde yüzde 10 pay almak. Yüzde 10 demek 5 milyon demek. Bunların da her biri en az bin 500 dolar harcıyor. 

ÜÇ KAT BÜYÜDÜ: 2017’de ‘Türkiye batacak, kriz olacak’ denildi. Biz, 1 buçuk milyona yakın istihdam oluşturduk ve yüzde 7,4 büyüdük. Türkiye’de kalkınmayı başardık. 16 yılda Türkiye’yi 3 kat büyüttük. 

MÜSAMAHA YOK: Suriyelilere evimizi açıktı yoksa öldürüleceklerdi. Misafir ev sahibinin kuzusudur. Eğer İstanbul’un huzurun bozar, güvenlik problemi oluştururlarsa bu da karşılıksız kalmaz. Tutar göndeririz. Müsamaha edemeyiz 

PAZARLIK YAPIYORLAR: CHP, ‘HDP’den oy alalım ama HDP bizimle beraber hareket ediyor görüntüsü vermeyelim’ diyor. HDP, Kürtlerin tamamının oyu kendi cebinde zannediyor. Masaya bütün Kürtlerin oylarını koyup pazarlık yapıyor. HDP’yi Kürt kardeşlerimizden ayırmak lazım 

PARTİLER ÜSTÜ: İstanbul’un seçimi bir anlamda partiler üstü bir seçimdir. İstanbul’da yaşayanların geleceğini ilgilendiriyor. Oy vermeseler de çalışırım. Ben çalışmak için yaratılmışım. 

TRAFİK BİTECEK: İstanbul’un trafiğini eziyet olmaktan çıkaracağım. Ben bu sözü veriyorum, mutlaka o trafik akacak. Projeler bittiğinde Londra’dan daha fazla metromuz olacak. Biz geç kaldık bu projelere, bu gecikme yüz yıllık gecikme.