19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Zelenskiy 'İstanbul'da olur' demişti! Türkiye'den açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Ukrayna savaşının dördüncü gününde Cumhurbaşkanımızın çağrısını yineliyoruz: Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır. Haksız ve hukuksuz bu savaş karşısında Ukrayna halkının daha fazla acı çekmemesi için girişimlerimize devam edeceğiz.' dedi.

DHA27 Şubat 2022 Pazar 11:41 - Güncelleme:
Zelenskiy 'İstanbul'da olur' demişti! Türkiye'den açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'daki hesabından, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sürdürdüğü askeri harekata ilişkin açıklamada bulundu. Kalın, "Ukrayna savaşının dördüncü gününde Cumhurbaşkanımızın çağrısını yineliyoruz. Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır. Haksız ve hukuksuz bu savaş karşısında Ukrayna halkının daha fazla acı çekmemesi için girişimlerimize devam edeceğiz" dedi.

"VARŞOVA, BRATİSLAVA, BUDAPEŞTE, İSTANBUL, BAKÜ HEPSİNİ RUS TARAFINA ÖNERDİK"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakerelere ilişkin, "Tabii ki barış istiyoruz, görüşmek istiyoruz, savaşın bitmesini istiyoruz. Rusya ile müzakereler için, ülkemize saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü, Bratislava veya Budapeşte'yi Rus tarafına önerdik. Topraklarından ülkemize bombaların yollanmadığı herhangi ülke kabulümüzdür. Sadece bu şekilde müzakereler dürüst olabilir ve gerçekten savaşı bitirebilir." ifadelerini kullanmıştı.

İletişim Başkanı Altun: Çağrılarımız dikkate alınsaydı bu savaş önlenebilirdi