24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'Zillet ittifakının asıl patronu HDP’dir'

Başkan Erdoğan HDP başkanının Türkiye’nin bütünlüğünü yok saydığını belirterek “Ne tavşan ortak ne de CHP gıkını çıkaramıyor. Önce asıl patronlarını gizlemeye çalışıyorlardı. Artık onu da beceremiyorlar” dedi. 

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Zillet ittifakının asıl patronu HDP’dir'

Türkiye Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim maratonuna İstabul ilçelerinde düzenlediği mitingler ve açılışlarla sürdürdü. Erdoğan önce Kartal Meydanı’nda Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatlarının Açılış Töreni’ne katıldı, ardından, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de vatandaşlara seslendi. Erdoğan akşam da Sinan Erdem Spor Salonu’nda “Büyük Sivaslılar Buluşması Programı”na iştirak etti. Erdoğan buralarda yaptığı konuşmalarda önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi yanında düzenlenen mitingde “31 Mart’ta Beylikdüzü’nde 5 yıllık fetret dönemine artık bir son vereceğinize inanıyorum” dedi. 

YENİ FİGÜRANLAR EKLENDİ

AK Parti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Binali Yıldırım’ı aday gösterdiklerini hatırlatan Erdoğan, Binali Yıldırım isminin başlı başına bir marka olduğunu vurguladı. “31 Mart seçimleri için Türkiye genelinde yeni bir oyun oynanıyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Birçok oyun denediler, başarılı olamadılar. Şimdi yeni figüranlar ekleyerek tekrar sahneye çıktılar. 24 Haziran öncesinde milletvekili borsalarıyla kurulan yıkım ittifakını bu seçimde biraz daha genişlettiler. Baktılar üç kafadar AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın bileğini bükemiyor, 31 Mart’ın arefesinde ittifaka yeni ortaklar, yeni üyeler buldular. Bu ittifakta kimler yok ki? Bölücü örgütün güdümündeki parti var. ‘Devletiniz teröristtir’ diyen il başkanları var. İmralı’daki bebek katilinin heykelini dikmeye niyetlenen gafiller var. PKK paçavraları önünde poz veren parti başkanları var. Bay Kemal, Almanya’da hangi kadınla poz verdi. Alman Parlamentosunda terör örgütünün paçavrasıyla poz veren kadınla o da geldi orada poz verdi. Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yapan cuntacılar var. Bu şehrin duvarlarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazan çapulcular var. İstanbul’un göbeğinde Ezan-ı Muhammediye’yi ıslıklayan edepsizler var.”   

BUNLAR SİRK CAMBAZIDIR 

Erdoğan, HDP milletvekillerinin terörü ve terör örgütünü destekleyen konuşmalarından görüntüler izleterek, “Benim bayrağımı yakan bu namussuzlarla, bunlar el ele, kol kola dolaşıyor. Kim o? CHP. Kim o? Bay Kemal. Kim o? İşte buralı belediye başkanı, şimdi İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı adayı olmuş. Bunlarla el ele, kol kola. Benim Beylikdüzü’lü kardeşlerim bayrağını yakanla ele ele olur mu, ona oy verir mi? Olay bu kadar basit. Bunlar sirk cambazı, sirk.” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “HDP’nin eş başkanları Türkiye’nin toprak bütünlüğünü alenen yok sayıyor. Ama ne tavşan ortak ne de CHP bunlara gıkını çıkaramıyor. CHP’nin başındaki zat ‘YPG bize saldırmaz’ diyor.

ARTIK GİZLEYEMİYORLAR

İttifakın tavşan ortağından tek bir ses yükselmiyor. Hatay’ın CHP’li Belediye Başkanı ‘Oy yoksa hizmette yok’ diyerek seçmeni alenen tehdit ediyor. CHP’li belediye başkan adayları Kuran-ı Kerim’le, Cuma salası ile dalga geçiyor. Bize her gün iftira atan tavşan ortak yine tepki göstermiyor. Önceleri ittifakın asıl patronlarını gizlemeye çalışıyorlardı. Artık onu da beceremiyorlar. Sağ olsun CHP’liler bir taraftan HDP’liler bir taraftan Kandil’deki terör ağaları bir başka taraftan kurulan tezgahı ifşa ediyor. Bay Kemal’in tavşan ortağı da sözde İYİ Parti ama asıl ortağı, asıl göz bebeği Kandil’in güdümündeki parti. İttifakın kimi hedef alacağına, kime saldıracağına, hangi ilde kime oy vereceğine, meclis üyesi adaylarının kim olacağına onlar karar veriyor.” 

SİZ KİMİ UYUTUYORSUNUZ      

Kişinin, yol yürüdükleriyle beraber olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Benim bayrağımı yakıyor. Sen böylesiyle nasıl beraber olursun Bay Kemal? Hem ‘Milliyim’ diyeceksin hem benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın. Hanımefendi, hem ‘Milliyim’ diyeceksin benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın. Bay Temel, hem ‘Ben şöyleyim, böyleyim’  diyeceksin, bayrağımızı yakanlarla beraber olacaksın. Bir de yalan söyleyeceksin, ‘Biz hiçbir ittifakın içerisinde yokuz.’ Kimi uyutuyorsun kimi?” diye konuştu.  

KARTAL

KÜÇÜKÇEKMECE

BUNLARA ÜLKEMiZi BÖLDÜRMEYECEĞİZ 

Başkan Erdoğan, Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı’nda halka seslenerek, doğrudan Türkiye’nin ekonomisine yönelik, döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldığını hatırlattı. Alınan tedbirlerle saldırının boşa çıkardığını vurgulayan Erdoğan hem bu yılın hem de bundan sonraki yılların büyüme rakamlarının öngörülenlerin çok üzerinde çıkacağına inandığını söyledi. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’ye ne siyasette ne ekonomide ne de savunmada diz çöktürülemediğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Geldiğimizde milli savunmada yerlilik oranı neydi? Yüzde 20, şimdi yüzde 65. Şimdi insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Silahlı insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Şimdi üçüncü perde geliyor. Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah. Yakın.”  Teröristlerin kovalandığını, mutlaka bitirileceklerini belirten Erdoğan “Bu teröristler, CHP ile şimdi kol kola” dedi. Erdoğan, “Bu teröristlerin, CHP ile nasıl iş tuttuğunu göstereyim istiyorum” diyerek, miting alanındaki vatandaşların ekrana yansıtılan videoyu izlemesini istedi. Erdoğan, HDP Eş Başkanı Temelli’nin ‘Kürdistan...’ ifadesi kullanmasına sert tepki göstererek Türkiyle’de ‘Kürdistan’ diye bir bölge olmadığını söyledi ve ekledi: “Biz bunlara ülkemizi böldürmeyeceğiz. Onun için rabiamız var. Sınırlarımıza da, bayrağımıza da, ezanımıza da, ekonomimize de saldırsalar, millete diz çöktürtemeyecekler, bu nedenle 31 Mart beka seçimidir” dedi. 

BEYLİKDÜZÜ

BÜYÜKÇEKMECE

BAYRAĞI YAKANLA NASIL BİR OLURSUN

Başkan Erdoğan, AK Parti’nin Büyükçekmece mitinginde “Biz siyasete muhalefet gibi rant aracı, menfaat kapısı olarak değil, millete hizmet vasıtası olarak bakıyoruz. Biz muhalefet gibi siyaseti bir vaat yarışı olarak da görmedik, görmüyorum” dedi. CHP’li adayların skandal itirafları ve heyezanlarını hatırlatan Erdoğan, “Ey Bay Kemal, bizim bayrağımızı yakanlarla sen nasıl beraber olursun? Hani sen Atatürk’ün partisiydin. Yahu Atatürk mezardan kalksa ilk önce senin ipini çeker, senin” dedi. Erdoğan, CHP’nin, “çöp, çukur, çamur ve çarpık yapılaşma”, “yolsuzluk, yokluk ve yasaklar” demek olduğunu aktararak,şunları söyledi: “Millete nasıl baktıklarını, insanımızın değerlerini nasıl umursamadıklarını, bu milleti nasıl hor, hakir gördüklerini kendileri ifşa ediyor. Bay Kemal zaten akşam yalan, sabah iftira. Tutturdu bir ‘Man adası’, Meclis’te çıkardı kağıtları sallıyor. Açtım davayı, kazandım 2,5 milyon. Şimdi yargıda, yargı onayladığı takdirde buradan 2,5 milyon alacağım. Parayı Mehmetçik Vakfına vereceğim.” 

AVCILAR

AVCILAR’I CHP’DEN KURTARACAĞIZ

Avcılar Girişi İspark Alanı’ndaki miting düzenleyen Başkan Erdoğan İstanbul’a 1994 yılından beri yaptıkları hizmetleri herkesin bildiğini ifade ederek, “CHP zihniyetinin ne yaptığı belli değil mi? Biz geldiğimizde İstanbul’da su var mıydı? Çöp dağları İstanbul’u işgal etmişti, hava kirliliği almış başını gidiyordu. İstanbul’un susuzluğunu giderdik mi? Çöp dağlarını kaldırdık mı? Hava kirliliğini giderdik mi? CHP demek, çöp, çukur, çamur, çarpık yapılaşma demektir” diye konuştu. Avcılar’ın CHP’den çok çektiğini dile getiren Erdoğan, vatandaşlara, “31 Mart’ta bunlardan kurtulmaya var mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?” diye seslendi. Avcılar’ın, CHP’li belediyelerin elinde çok zaman kaybettiğini, bu zamanı telafi etmek için Avcılar’da İbrahim Ulusoy’u aday gösterdiklerini anlatan Erdoğan, “Ankara’da Cumhurbaşkanınız olarak ben var mıyım? Şimdi 5 yıllığına büyükşehir belediye başkanını seçeceğiz, Avcılar’ı seçeceğiz. El ele vereceğiz, Avcılar’ı bu sıkıntıdan kurtaracağız” ifadelerini kullandı. 

31 MART SEÇİMİ

MİLLİ İRADEYE PUSU KURANLARLA HESAPLAŞMADIR

Başkan Erdoğan: Bu seçimler siyaset mühendislikleriyle ülkemizi dizayna yeltenenlerle hesaplaşma seçimidir. 

Başkan Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen “Büyük Sivaslılar Buluşması Programı’na katıldı. Muhalefetin sabah akşam bir başka firma ile anket falı açarken kendilerinin haftanın 7 günü meydanlarda olduğunu söyleyen Erdoğan, “Muhalefet ne kadar önemsiz hale getirmeye çalışsa da 31 Mart ülkemizin en önemli seçimlerinden biridir. Bu seçimler siyaset mühendislikleriyle ülkemizi dizayna yeltenenlerle hesaplaşma seçimidir. Bu seçimler milli iradeye pusu kuranlarla hesaplaşma seçimidir. 31 Mart’ta sandıkta sadece belediye başkanları, meclis üyelerini, muhtarları belirlemekte kalmayacağız. CHP’nin, sözde İYİ Parti’nin hepsinin listelerinde malum işte bu bölücü örgütün elemanları var. Bu oyunu 31 Mart’ta bozmamız lazım” ifadesini kullandı. 

HESABINI SORACAĞIZ 

Taksim’de kadınlar gününde ezanın ıslıklanma görüntülerini izleten Erdoğan, “CHP ve ittifak bunlar bayraklarımızı yakıyor biz Cumhur İttifakı olarak tankların önünde bayraklarımızla duruyoruz, farkımız bu. İşte 31 Mart bunun için bir beka meselesidir. Bu beka mücadelesinden hep birlikte galip çıkacağız. Zira biz bunlara asla vatanımızı böldürtmeyiz, ezanımızı susturtmayız ve biz bayraklarımızı yakanlara bunun hesabını inşallah sorarız ve soracağız” diye konuştu.