Yemeği ve salatası yapılan, aynı zamanda meyve olarak da yenilen alabaş’ düzenli tüketildiğinde; şeker, kolesterol ve tansiyon gibi birçok hastalığa şifa oluyor. Safra kesesi ve böbrek taşı oluşumunu önlüyor.
1
/
33
7- Safra kesesi ve böbrek taşı oluşumunun önüne geçer. Mevcut taşların düşmesini sağlar.
2
/
33
Kalp hastalıklarına iyi gelir, yüksek tansiyonu düzenler, sinirsel hastalıkları ve felç geçirme riskini azaltma özelliği vardır.
3
/
33
'Cehennem topuzu' adıyla da bilinen ve lahanagiller ailesinden olan alabaşın, kereviz gibi kökü, lahana ya da karnabahar gibi sapları ve yaprakları vardır.
4
/
33
3- Yüksek tansiyonu düşürür ve dengeler.
5
/
33
5- Alerji ve nefes darlığına karşı da etkilidir.
6
/
33
Bitkisel tedavi uzmanları, diyabet, tansiyon ve kolesterol gibi hastalıkların oluşumunu önlemek ya da mevcut hastalık varsa şikayetlerini azaltmak için 'alabaş'ı öneriyor.
7
/
33
Alabaşın akciğer ve kalınbağırsak kanserlerini önleyici faydası da olduğu belirtiliyor.
8
/
33
Alabaş, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengindir.
9
/
33
11- Kalorisi düşük olduğu için zayıflamaya yardımcı olur.
10
/
33
10- Yeni doğum yapan kadınların sütünü artırır.
11
/
33
16- Romatizma rahatsızlıklarının hafiflemesine yardımcı olur. Vücuttaki ağrıları dindirir.
12
/
33
15- Ses kısıklığına, bademcik enfeksiyonuna iyi gelir, boğazı temizler.
13
/
33
12- Suyu kaynatılıp düzenli olarak içildiğinde akciğer hastalıklarından korur.
14
/
33
18- Demir minerali sayesinde kansızlığa iyi gelir.
15
/
33
17- Hemoroit önleyicidir; bağırsakların yumuşamasına yardımcı olan alabaş, her 10 kişiden 8'inde görülen hemoroitten korunmanıza yardımcıdır.
16
/
33
20- Kolin adlı vitamin, karaciğerdeki yağlanmayı önler. Kolesterolü de dengede tutar.
17
/
33
19- Yorgunluk, sinir, stres gibi problemleri kan basıncını düzenleme etkisi sayesinde azaltır.
18
/
33
19
/
33
14- Yüksek oranda C vitamini içerir. Soğuk algınlığı, grip ve nezleye karşı korur.
20
/
33
İçeriğinde A, B, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum elementleri bulundurur. Aynı zamanda antioksidan özelliğe de sahiptir.
21
/
33
6- Katarakt ve glokom gibi göz hastalıklarını önler.
22
/
33
2- Bronşit ve astım şikayetlerini kısa sürede hafifletir.
23
/
33
Alabaşın bir önemli faydası, çeşitli kanser türleri üzerinde olumlu etkisinin olmasıdır.
24
/
33
Bitkisel tedavi uzmanları alabaşın 20 faydasını şu şekilde sıralıyor:
25
/
33
1- Kansere karşı savaşçıdır; antioksidan kaynağı olması sebebiyle akciğer ve kalın bağırsak kanseri riskini azaltır.
26
/
33
4- Kalp ve dolaşım rahatsızlıklarından korur.
27
/
33
BAĞIRSAKLARI DÜZENLER
Aynı zamanda meyve gibi çiğ tüketip ya da rendesi yapılarak yemeklerin yanında salata şeklinde yenilenebiliyor.
28
/
33
Şekeri, kolesterolü düşürür, kansızlığa iyi gelir. Böbrek ve safra kesesi taşlarını düşürür.
29
/
33
Yemeği ve salatası yapılan, aynı zamanda meyve olarak da yenilen 'alabaş' düzenli tüketildiğinde; şeker, kolesterol ve tansiyon gibi birçok hastalığa şifa oluyor. Safra kesesi ve böbrek taşı oluşumunu önlüyor.
30
/
33
Alabaşın kereviz yemeği gibi sulu yemeği ya da unla karıştırılıp çorbası yapılabiliyor.
31
/
33
13- Selenyum, çinko ve bakır minerallerinden zengin olduğu için vücudu zinde tutar.
32
/
33
9- Kaynatıldığında suyu bronşit ve öksürüğü geçirir.
33
/
33
8- İçeriğinde barındırdığı yüksek demirle kansızlığa iyi gelir.