14 Aralık 2024 Cumartesi / 13 CemaziyelAhir 1446

Karlı günlerde yemeğe daha çok soğan katın

Beslenme uzmanları hastalanmamak ve daha az üşümek için önerilerde bulundu.

6 Ocak 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Karlı günlerde yemeğe daha çok soğan katın

Soğuk hava özellikle Ege ve Marmara’yı etkisi altına alırken, beslenme uzmanları hastalanmamak ve daha az üşümek için önerilerde bulundu. Uzmanlar yemeklere eklenen soğan ve sarmısak miktarının artırılmasını, kırmızı pancarın ve pazının sofradan eksik edilmemesini önerdi.

Beslenme Uzmanı Çiğdem Çetinkaya, dondurucu soğuklarda vücut direncini artırmak ve üşümemek için soğan, pazı, pancar ve havuç tüketilmesi gerektiğini söyledi. Çetinkaya,  “Portakal, nar, mandalina, kivi C vitamini yüksek meyveler olduğu için her gün mutlaka yenmeli. Salata havuç ve limonlu olmalı. Antioksidan etkisi nedeniyle soğan ve sarmısağın yemeklerdeki miktarı artırılmalı” açıklamasını yaptı.