25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türkiye'den Milli Muharip Uçak için dost ülke kartı

Bloomberg'e göre, Türkiye ile dost ülke Pakistan, Milli Muharip Uçak ve füze geliştirmek için görüşmeler yürütüyor.

2 Mart 2021 Salı 15:34 - Güncelleme:
Türkiye'den Milli Muharip Uçak için dost ülke kartı

Bloomberg, Türkiye ile Pakistan'ın ortak savaş uçağı ve füze üretmek için görüşmeler sürdürdüğünü yazdı. Söz konusu toplantılardan bir anlaşma çıkması durumunda Türkiye'nin Çin'in savaş teknolojisine erişim imkânı da sağlayacağı vurgulandı.

Aksam.com.tr'nin haberine göre, Türkiye ile Pakistanlı savunma ve askeri yetkililerin düzenli olarak üst düzey görüşmeler gerçekleştirmekte olduğu ve bu toplantılarda ortak savaş uçakları ve füzeler geliştirilmesinin müzakere edildiği belirtildi.

Savunma sanayisini özellikle son yıllarda olağanüstü boyutlarda geliştiren Türkiye ile hâlihazırda nükleer bir güç olan Pakistan'ın stratejik ortaklığının, Siper uzun menzilli füze savunma sistemi ve Milli Muharip Uçak TF-X'in geliştirilmesiyle sonuçlanabileceği ifade edildi.

Pakistan'ın Çin ile birlikte JF-17 savaş uçağını geliştirmekte olduğu ve Shaheen balistik füzeleri için Çin tasarımlarını kullandığı yazılan haberde, Türkiye'nin elde edeceği olası bir Çin askerî teknolojisinin, Türkiye ile ABD arasındaki S-400 gerilimini daha da yukarı tırmandırabileceği kaleme alındı.