20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türk SİHA'ları yine gündem!

Türkiye ve ürettiği SİHA'lar, Fransız haber ajansı AFP'nin haberine konu oldu.

TRT Haber17 Aralık 2021 Cuma 08:39 - Güncelleme:
Türk SİHA'ları yine gündem!

Dünya çapında ses getiren Türk SİHA'larına uluslararası ilgi giderek artıyor. 13 ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2 modeli birçok ülkenin satın alım listesinde. Fransız haber ajansı AFP, SİHA satın alan ve talep eden ülkeleri paylaştı.

Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da tarih yazan Türk SİHA'ları dünya gündeminden düşmüyor. Bu alanda dünyanın sayılı ülkelerinden biri olan Türkiye ve ürettiği SİHA'lar, Fransız haber ajansı AFP'nin haberine konu oldu.

Ajans, SİHA'ların başarılarından övgüyle bahsetti. Türk yapımı insansız hava araçlarını kullanan, kullanmak üzere olan ve almak isteyen ülkeleri paylaştı.

Haberde, şu ana kadar 13 ülkeye ihraç edilen SİHA'ların farklı hedeflere karşı üstün başarılar elde ettiği vurgulandı.

SİHA'LARA AFRİKA'DAN TALEP ÇOK

Türkiye'den SİHA satın alan ülkeler, Ukrayna, Libya, Suriye, Azerbaycan, Polonya, Fas, Etiyopya'nın yanı sıra, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Polonya, Tunus ve Irak olarak açıklandı.

Macaristan, Sırbistan, Nijer, Angola, Katar ve Arnavutluk'un da Bayraktar TB2 ile yakından ilgilendiği anlatıldı.

Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'ya ziyaret gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Bu süreçte çoğu Afrika ülkesinin SİHA talep ettiği duyuruldu.

AFP BÜYÜK BİR YANLIŞA İMZA ATTI

Fransız haber ajansı yayınladığı grafikte ise büyük bir skandala imza attı.

SİHA'ların satın alındığı ülkeleri harita üzerinde işaretleyen ajans, İstanbul'un Avrupa Yakası ile Trakya bölgesini, Türkiye'ye ait değilmiş gibi gösterdi. Ajansın yayınladığı grafiği büyük tepkiyle karşılandı.

  • SİHA
  • Türk SİHA
  • bayraktar SİHA