19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ABD Esed'i kimyasal konusunda uyardı: Daha sert vururuz

ABD'li yetkililer ellerinde Esed rejiminin İdlib'e kimyasal saldırı yapabileceğine dair bilgi olduğunu iddia etti. ABD Başkanı Trump'ın danışmanı Bolton, Cenevre'de Rus mevkidaşı ile yaptığı görüşmede olası kimyasal saldırıya çok sert karşılık verileceğine dair uyarıda bulundu.

star.com.tr25 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD Esed'i kimyasal konusunda uyardı: Daha sert vururuz
ABD, Esed rejiminin İdlib’te muhaliflere ve sivillere düzenleyeceği olası saldırıda kimyasal silah kullanması durumunda, rejime karşı güçlü bir askeri harekâtta bulunacağına dair Rusya’yı uyardı.
 
ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Perşembe günü Cenevre’de Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev ile yaptığı görüşmede, rejimin İdlib’i tekrar ele geçirmek için kimyasal silah kullanması durumunda, ABD’nin Suriye’yi vurmaya hazır olduğunu belirtti. 
 
ABD merkezli haber ajansı Bloomberg’e göre Bolton, verilecek askeri karşılığın Esed’in 4 Nisan 2017'de Han Şeyhun ve bu yılın Nisan ayında Duma’da gerçekleştirdiği kimyasal saldırılara verilen karşılıktan çok daha sert olacağını söyledi
 
 

Bloomberg’e konuşan resmi yetkililer ABD’nin, rejimin İdlib’i ele geçirmek için kimyasal silah kullanabileceğine dair bilgisi olduğunu belirtti. 

Rus haber ajansı TASS ise görüşmede Suriye-Irak sınırındaki Tanf bölgesinde bulunan ABD üssünün ve bölgedeki ABD askerlerinin çekilmesinin görüşüldüğü, fakat herhangi bir uzlaşı sağlanamadığını belirtti. Haberde Rusya’nın Suriye ile ilgili daha kapsamlı bir yerleşim planına karşılık olarak, İran’a yaptırımların dondurulması teklifini ise ABD’nin reddettiği bilgisi verildi.